Σε SUV με 20.320 ευρώ ξεχνάς να βάζεις βενζίνη!

Το ιδανικό θα ήταν να είχατε στην κατοχή σας ένα αυτοκίνητο της SUV κατηγορίας (που είναι δημοφιλής), το οποίο θα έχει έναν αποδοτικό κινητήρα, αλλά θα δεν θα ζητάει πολλά σε καύσιμο.

Σε SUV με 20.320 ευρώ ξεχνάς να βάζεις βενζίνη!

Η καθημερινότητά μας είναι αρκετά απαιτητική κι αγχωτική! Το τελευταίο πράγμα που θέλει να βάλει κάποιος στο κεφάλι του είναι ένα επιπλέον άγχος (και κόστος σαφώς), αυτό του συνεχούς ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου του.

Φανταστείτε μια τυπική Δευτέρα που η κίνηση είναι στα ντουζένια της, εσείς να τρέχετε να προλάβετε ένα επαγγελματικό ραντεβού και τσουπ, ανάβει ξανά το λαμπάκι της βενζίνης! Δεν θα ήταν καλύτερα να είχατε στην κατοχή σας ένα αυτοκίνητο της SUV κατηγορίας (που είναι δημοφιλής), το οποίο θα έχει έναν αποδοτικό κινητήρα, αλλά θα δεν θα ζητάει πολλά σε καύσιμο; Το νέο και πολλά υποσχόμενο Toyota Yaris Cross με το υβριδικό του σύστημα 4ης γενιάς πλέον, κατορθώνει να προσφέρει σβέλτες και οικονομικές μετακινήσεις. Η τιμή κτήσης του στην έκδοση Active ξεκινάει από τα 20.320 ευρώ, με πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων & έκτακτη υποβοήθηση διεύθυνσης
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Σύστημα ελέγχου διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης eCall
  • Ειδοποίηση προσοχής οδηγού
  • Adaptive Cruise Control
  • Hill Assist
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Αυτόματη λειτουργία Προβολέων & υαλοκαθαριστήρων
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέπτες
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Δερμάτινο τιμόνι
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Τρομερά μοντέρνα & δυναμική εμφάνιση!

Η Toyota κάνει κίνηση ματ και φέρνει στην B-SUV κατηγορία το μοντέρνο σχεδιαστικά Yaris Cross! Μην σας ξεγελάει το όνομα, αφού το νέο Yaris Cross είναι ένα νέο ξεχωριστό μοντέλο με μυώδη σχεδιασμό και υψηλή τεχνολογία. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B του Yaris hatchback με το οποίο παράγεται παράλληλα, στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF). Σε επίπεδο διαστάσεων τώρα, το μήκος του αγγίζει τα 4.180 χλστ., όντας μακρύτερο κατά 240 χλστ. από το Yaris, με τα 60 χλστ. να έχουν προστεθεί στον εμπρός πρόβολο και τα 180 χλστ. στον πίσω. Το πλάτος φτάνει τα 1.765 χλστ. (φαρδύτερο κατά 20 χλστ.) ενώ το ύψος ανέρχεται στα 1.595 χλστ. (95 χλστ. ψηλότερο από το Yaris), με την απόσταση από το έδαφος να ανέρχεται στα 170 χλστ., +25 χλστ. συγκριτικά με το Yaris. Σχεδιαστικά τώρα, το νέο Yaris Cross σε πολλούς θα θυμίσει ένα μικρότερο RAV4 και σίγουρα θα αρέσει. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη διαιρούμενη μάσκα και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός και πίσω!

Εργονομική & ποιοτική καμπίνα!

Το εσωτερικό του Yaris Cross διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής του, μιας και γίνεται χρήση πολύ καλών υλικών (μίξη σκληρών και μαλακών πλαστικών) με άριστο φινίρισμα μεταξύ τους. Μόλις βολευτείτε στην άνετη και πλήρως ρυθμιζόμενη θέση του οδηγού, θα επικεντρωθείτε στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, αλλά και στην οθόνη των 8 ιντσών του infotainment Toyota Smart Connect στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, που είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Android Auto και Apple Car Play. Καλά τα νέα όμως και σε επίπεδο χώρων, με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή αέρα για το κεφάλι και τα γόνατά τους, ενώ για τις αποσκευές τους έχουν χώρο 397 λίτρων. Επιπλέον το πορτ μπαγκάζ εφοδιάζεται με ένα νέο ευέλικτο σύστημα ιμάντων για την ασφάλιση αντικειμένων, ώστε να μην μετατοπίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ η υφασμάτινη εταζέρα διευκολύνει περαιτέρω στη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων.

Αποδοτικό υβριδικό σύνολο και άριστο στο δρόμο!

H Toyota είναι μια εταιρεία που πιστεύει κι έχει επενδύσει πολλά στην υβριδική τεχνολογία και φροντίζει να προικίσει το νέο της δημιούργημα με αυτήν! Έτσι κάτω από το καπό συναντάμε το γνώριμο από το νέο Yaris υβριδικό σύνολο Dynamic Force με τη συνδυαστική απόδοση των 116 ίππων. Αποτελείται από τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης, τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία. To Yaris Cross Hybrid επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση βρίσκεται στα 4,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 100 γρ./χλμ. Και για να γίνουμε πιο πρακτικοί και για να έχετε μια τάξη μεγέθους, με τη συγκεκριμένη κατανάλωση με το ρεζερβουάρ των 36 λίτρων μπορεί να καλύψει έως και 818 χλμ.! Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, με τον υβριδικό κινητήρα απαιτούνται 11,2 δλ. για το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα!

Στα θετικά γνωρίσματα του Yaris Cross συγκαταλέγονται ο ευκολοδήγητος χαρακτήρας του στην πόλη, όπως και η ασφάλεια και σιγουριά που παρουσιάζει εκτός αστικού περιβάλλοντος. Πρόσθετα, ενθουσιάζει με την ακαμψία του πλαισίου, το χαμηλό θόρυβο κύλισης και την ευχάριστη αίσθηση που παρέχει στον οδηγό του σε κάθε είδους διαδρομή!

Πηγή: autogreeknews.gr