Για ποιο αυτοκίνητο πίνουν νερό στο όνομά του;

Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου, θέλει τα λεφτά που θα δαπανήσει να πιάσουν τόπο και να μείνει ευχαριστημένος με την επιλογή του.

Για ποιο αυτοκίνητο πίνουν νερό στο όνομά του;

Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου, θέλει τα λεφτά που θα δαπανήσει να πιάσουν τόπο και να μείνει ευχαριστημένος με την επιλογή του. Βέβαια δεν θα πάρει να πάρει ένα μοντέλο στα τυφλά, αφού πρώτα θα κάνει μια έρευνα για να καταλήξει σε εκείνο που καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες ανάγκες του.

Μια εικόνα για την ικανοποίηση κατόχων δίνει εδώ και 20 χρόνια η έρευνα Driver Power του βρετανικού περιοδικού Auto Express, όπου οι ιδιοκτήτες αξιολογούν τα αυτοκίνητα που οδηγούν. Στο Driver Power 2021, το αυτοκίνητο που βρέθηκε στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης με συνολικό ποσοστό ικανοποίησης 92,35%, είναι το Hyundai Kona. Παράλληλα και στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το Kona Electric τοποθετήθηκε στην κορυφή.

Οι κατηγορίες που αξιολογήθηκαν είναι ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων, το αμάξωμα, το εσωτερικό, η πρακτικότητα και οι χώροι, η οδική συμπεριφορά, η κατανάλωση, η αξιοπιστία και ποιότητα, το infotainment. τα ηλεκτρικά συστήματα και τέλος, η αξία. Σε κάθε κατηγορία το Kona συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία, γι΄αυτό βρέθηκε και στην κορυφή. Χρυσό μετάλλιο πήρε στην οδήγηση και οδική συμπεριφορά, με κορυφαία βαθμολογία στα φρένα, στην ποιότητα κύλισης και στην αίσθηση του τιμονιού. Πρόσθετα το Kona έχει αγαπηθεί από το κοινό του από τον τέλειο συνδυασμό οικονομίας καυσίμου και χαμηλού κόστους service, την εξαιρετική αξιοπιστία και την στιβαρή του κατασκευή.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά, το Kona διατίθεται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 18.090 ευρώ. Η γκάμα των κινητήρων είναι ευρεία, καθώς περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα βενζίνης, πετρελαίου, υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικό. Στα μοτέρ βενζίνης ανήκουν το 1.0 T-GDi 120 PS (και 48V Hybrid) και το ισχυρό 1.6 T-GDi 198 PS, ενώ ντίζελ επιλογή αφορά τον 1.600άρη με 136 ίππους. Επίσης, διατίθεται το υβριδικό 1.6 λτ. με συνδυαστική ισχύ 141 ίππων, καθώς και το Kona Electric με 136 και 204 ίππους.

Πηγή: autogreeknews.gr