Ήρθε το νέο φθηνότερο ντίζελ SUV της αγοράς

Στα καινούργια SUV οι επιλογές είναι πλέον πάρα πολλές (ξεπερνούν τα 100 μοντέλα) και είναι σε θέση να καλύψουν πλήρως μια ευρεία γκάμα αγοραστών.

Ήρθε το νέο φθηνότερο ντίζελ SUV της αγοράς

Στα καινούργια SUV οι επιλογές είναι πλέον πάρα πολλές (ξεπερνούν τα 100 μοντέλα) και είναι σε θέση να καλύψουν πλήρως μια ευρεία γκάμα αγοραστών, εξυπηρετώντας τις όποιες ανάγκες τους. Πιο δημοφιλή στη χώρα μας είναι τα κόμπακτ SUV (B-SUV), τα οποία έχουν σημειώσει 14.724 ταξινομήσεις τους πρώτους επτά μήνες του 2021, με 21,36% μερίδιο.

Μια νέα πρόταση που λανσαρίστηκε εδώ και λίγες μέρες, αφορά το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross με τις πολλές αναβαθμίσεις και σε τιμές που ξεκινούν από τις 17.750 ευρώ στην αρχική έκδοση βενζίνης 1.2 PureTech 110. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ντίζελ 1.5 BlueHDi 110, μιας και με την τιμή των 19.600 ευρώ αποτελεί το φθηνότερο σε τιμή πετρελαιοκίνητο SUV της αγοράς.

Στη βασική έκδοση Feel Pack περιλαμβάνει 6 αερόσακους, συστήματα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, air condition, cruise control, οθόνη αφής 7 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω κ.λπ. Με 800 ευρώ παραπάνω (20.400 ευρώ) στο C-Series προσφέρονται ακόμα αυτόματος κλιματισμός, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, πίσω φιμέ τζάμια, οροφή Biton, διαφορετικές επενδύσεις και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Την κίνηση του diesel C3 Aircross αναλαμβάνει το γνωστό και πολύ μηχανικό σύνολο 1.5 BlueHDi, με το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές έως τις μεσαίες στροφές, την πολιτισμένη λειτουργία, τις σβέλτες επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση. Με απόδοση 110 ίππων στις 3.750 σ.α.λ., ροπή 250 Nm στις 1.750 σ.α.λ. και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το γαλλικό κόμπακτ SUV επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 177 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 4,7 λτ./100 χλμ. και 122 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Εξωτερικά, το C3 Aircross αλλάζει τη «παιχνιδιάρικη» στάση του και αναβαθμίζεται σε μια ισχυρή, αποφασιστική και ακόμα πιο ώριμη προσωπικότητα, ανάλογη με τις προσδοκίες στην κατηγορία. Υιοθετεί μια εντελώς επανασχεδιασμένη μπροστινή όψη, που ενσωματώνει τη νέα «υπογραφή» της Citroen, με τους προβολείς LED που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού και μια νέα ασημί-γκρι προστατευτική σχάρα.

Περνώντας στο εσωτερικό του C3 Aircross, την άνεση βελτιώνουν περεταίρω τα νέα καθίσματα Advanced Comfort (προαιρετικά από την έκδοση Feel, στάνταρ στην έκδοση Shine). Παράλληλα, έχει βελτιωθεί η λειτουργικότητα του οχήματος χάρη σε μια νέα, προσεκτικά σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Το C3 Aircross εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία, ιδίως όσον αφορά το χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών που είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία, καθώς και απαράμιλλη προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε ανάγκες, με το πίσω κάθισμα να σύρεται κατά 150 χλστ. προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε δύο ανεξάρτητα μέρη. Ο χώρος για τις αποσκευές μπορεί να κυμανθεί από τα 410 έως τα 520 λίτρα ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος (από τους κορυφαίους στην κατηγορία του), ενώ όταν αναδιπλωθεί φτάνει τα 1.289 λίτρα.

Πηγή: autogreeknews.gr