Ποιο SUV τα «σπάει» σε τιμή και «πάει» με 198 άλογα;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν αγοραστή να έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει τόσο με την εμφάνισή του, όσο και με τις επιδόσεις του.

Ποιο SUV τα «σπάει» σε τιμή και «πάει» με 198 άλογα;

Συνδυασμός που σίγουρα τον βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από όπου κι αν περάσει, αλλά και που τον γεμίζει με αυτοπεποίθηση και περηφάνεια πως έχει κάτι ξεχωριστό στα χέρια του. Βέβαια όλα αυτά μαζί είναι δύσκολο να συνυπάρξουν σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει και λογική τιμή απόκτησης για όσα προσφέρει. Και για να κάνουμε την εξίσωση ακόμα πιο δύσκολη, το SUV που θα σας περιγράψουμε παρακάτω επιπλέον παρέχει επιπλέον πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, πέντε χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και πέντε χρόνια δωρεάν ετήσιο έλεγχο! Κυρίες και κύριοι ιδού το νέο Hyundai Kona με τους 198 ίππους!

  • Το ισχυρό Compact SUV της Hyundai με το δυνατό κινητήρα 1.6 T-GDi Smartstream των 198 ίππων, κοστίζει από τα 23.390 ευρώ, αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με κίνηση στους εμπρός τροχούς (είναι διαθέσιμο κι ως 4κίνητο). Ο εξοπλισμός από την έκδοση Premium είναι πλούσιος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης & με ανίχνευση πεζών
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησης της
  • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
  • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης
  • προσοχής Οδηγού
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Cruise Control
  • Προγράμματα οδήγησης (Drive Mode Select)
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών

Από τα πιο δυναμικά B-SUV της αγοράς!


Αναμφίβολα ο σχεδιασμός του προσφάτως ανανεωμένου Hyundai Kona είναι από τους πιο δυναμικούς που θα βρείτε στην αγορά αυτή τη στιγμή. Φανταστείτε (ή καλύτερα απολαύστε το στις φωτογραφίες) στην δυνατή έκδοση των 198 ίππων. Ο εμπρός προφυλακτήρας ξεχωρίζει με τη διακριτική εισαγωγή του στο κέντρο, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα φωτιστικά σώματα, που συνδυάζονται ιδανικά με τα νέα LED ημέρας. Στο οπίσθιο μέρος, υπάρχουν νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα, μαζί με τα LED των φλας που αντικαθιστούν τους πορτοκαλί λαμπτήρες.


Δεν θα σας λείψει τίποτε στην καμπίνα!


Μπορεί το Hyundai Kona να είναι ένα γρήγορο μοντέλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτάσσει την πρακτικότητα από πάνω του! Τουναντίον, μιας και ξεχωρίζει τόσο με τις ανέσεις που προσφέρει, όσο και με την ποιότητα κατασκευής του και το εξαιρετικό φινίρισμά του. Το βλέμμα σας θα εστιάσει στο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών, που συνδυάζεται με την οθόνη αφής των 8 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό. Κανένα παράπονο δεν υπάρχει και για τους χώρους επιβατών, όπου τέσσερις ενήλικοι θα βολευτούν με άνεση. Εξίσου άνετος είναι κι ο χώρος αποσκευών που αγγίζει τα 374 λίτρα, ενώ αν χρειαστεί να μεταφέρετε κάτι μεγαλύτερο, απλά αναδιπλώνετε τα πίσω καθίσματα και έχετε στη διάθεσή σας 1.156 λτ.

Δυνατός και πολιτισμένος κινητήρας!

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο δυνατός κι ολοκαίνουργιος 4κύλινδρος 1.600άρης τούρμπο, με απόδοση 198 ίππων στις 6.000 σ.α.λ., με τη ροπή να ανέρχεται στα 265 Nm από τις 1.600 σ.α.λ.! Έτσι λοιπόν δεν μας κάνει εντύπωση πως απαιτούνται μόλις 7,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και με την τελική να «σκαρφαλώνει» στα 210 χλμ./ώρα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω όλη η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτο DCT, με τη σφιχτή κλιμάκωση και τις γρήγορες αλλαγές, το οποίο είναι ένα ακόμα από τα δυνατά στοιχεία του αυτοκινήτου. Επιπλέον υπάρχουν και τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport), που διαμορφώνουν τη λειτουργία του. Τέλος, η μέση εργοστασιακή κατανάλωση ανέρχεται στα 6,6 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2, να είναι 150 γρ./χλμ.

Ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά

Το Kona προσφέρει ακόμα έναν λόγο για να το λατρέψετε κι αυτός δεν είναι άλλος από την ισορροπημένη οδική συμπεριφορά του. Πέρα από την αναμενόμενη σβελτάδα των 198 ίππων, το SUV της Hyundai αποδεικνύεται άνετο στις καθημερινές μετακινήσεις κι άκρως ευκολοδήγητο. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, όπως και η άνεση, παρά την σχετικά σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης. Όμως όταν ξεκινήσουν οι στροφές το Kona ξεδιπλώνει και τον σπορ χαρακτήρα του, αφού επιτρέπει στον οδηγό του να το πιέσει στις στροφές και να το απολαύσει! Οι κλίσεις είναι μικρές, ενώ το σύστημα διεύθυνσης ικανοποιεί με την παρεχόμενη πληροφόρηση, με το βάρος του να μεταβάλλεται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί. Κι αν θέλετε το κάτι παραπάνω σε επίπεδο πρόσφυσης υπάρχει κι η 4κίνητη έκδοση που ξεκινάει από τα 25.890 ευρώ! Ενσωματώνει την τεχνολογία H–TRAC με αυτόματη κατανομή ροπής εμπρός-πίσω από 100%-0% έως και 50%-50%, καθώς και επιλογή Lock χαμηλών ταχυτήτων (σταθερή κατανομή 50%-50%).

Πηγή: autogreeknews.gr