Ποια είναι τα πιο άσχημα αυτοκίνητα;

Στα αυτοκίνητα, η «στάμπα» του όμορφου και άσχημου μπαίνει εύκολα. Στη συντριπτική πλειοψηφία, καθαρά βάσει υποκειμενικής αξιολόγησης.

Ποια είναι τα πιο άσχημα αυτοκίνητα;

Η ομορφιά, ως γνωστό, είναι υποκειμενικό ζήτημα. Το ίδιο και η φαινομενική έλλειψη αυτής. Η ασχήμια στα μάτια του ενός, μπορεί να είναι κάλλος σε αυτά ενός άλλου. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις καθολικής αποδοχής.

Στα αυτοκίνητα, η «στάμπα» του όμορφου και άσχημου μπαίνει εύκολα. Στη συντριπτική πλειοψηφία, καθαρά βάσει υποκειμενικής αξιολόγησης. Υπάρχουν και τα επιστημονικά κριτήρια, με έμφαση στη συμμετρία των αναλογιών, όμως ο παράγοντας «μου αρέσει» δεν αναλύεται μέσω μαθηματικών. Το αυστριακό AutoRevue ακολούθησε την απλούστατη μέθοδο της ψηφοφορίας, ζητώντας από τους αναγνώστες του να κατονομάσουν το -κατά τη γνώμη τους- πιο άσχημο αυτοκίνητο. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατέληξαν σε ένα καθαρά υποκειμενικό top 10, από το οποίο δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Πρώτη και μεγαλύτερη, η απουσία του Fiat Multipla που έχει βρεθεί στην πρώτη θέση δεκάδων αντίστοιχων ψηφοφοριών/αφιερωμάτων.

Κατά τα λοιπά, από όλα έχει ο μπαξές. Και Maserati, και Tesla, και αυτοκίνητα από τις δεκαετίες 80-90. Δείτε τα γούστα των Αυστριακών και βγάλτε το δικό σας top 10, με τα τετράτροχα που ραγίζουν καθρέπτες.

10. Maserati Coupe

9. Ford Sierra

8. Smart Roadster

7. VW Passat B2


6. SΕΑΤ Cordoba (1993-1999)

5. Renault Scenic Phase 1

4. Mazda 121

3. Nissan 100NX

2. Toyota Corolla (1997-1999)

1. Tesla Model X

Πηγή: autogreeknews.gr