Θηρίο SUV σε τιμή μικρότερου μοντέλου

Η αγορά ενός αυτοκινήτου αποτελεί μια επένδυση και για το λόγο αυτό θα πρέπει η τελική επιλογή να γίνεται έξυπνα.

Θηρίο SUV σε τιμή μικρότερου μοντέλου

Η αγορά ενός αυτοκινήτου αποτελεί μια επένδυση και για το λόγο αυτό θα πρέπει η τελική επιλογή να γίνεται έξυπνα. Ο υποψήφιος κάτοχος πρέπει να υπολογίσει πολλές παραμέτρους, ώστε να βρει το μοντέλο εκείνο που θα του προσφέρει αποδοτικό κινητήρα, προσιτή τιμή κτήσης, πλήρη στάνταρ εξοπλισμό, αλλά και άνετους χώρους επιβατών κι αποσκευών.

Θέλοντας να αποκτήσει κανείς ένα SUV κατά την έρευνα αγοράς του, θα διαπιστώσει πως ενώ υπάρχει πληθώρα επιλογών, το πλήρες πακέτο, είναι δύσκολο να βρεθεί. Εκτός κι αν κοιτάξετε τα μοντέλα της Skoda και πιο συγκεκριμένα το Kodiaq. Το μεσαίο SUV της τσέχικης μάρκας διακρίνεται με το πληθωρικό του αμάξωμα, την ικανοποιητική γκάμα κινητήρων, αλλά κυρίως για τους τεράστιους χώρους επιβατών και αποσκευών. Τιμολογιακά τώρα το Skoda Kodiaq ξεκινάει από τα 25.900 ευρώ, τιμή που αφορά την αρχική αλλά πληρέστατη έκδοση Ambition, η οποία σε επίπεδο εξοπλισμού προσφέρει μεταξύ άλλων:

 • 7 αερόσακους
 • Σύστημα Front Assist
 • Διζωνικό κλιματισμό
 • Αισθητήρα βροχής και λειτουργίας φώτων
 • Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με δερμάτινη επένδυση
 • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών
 • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
 • SkodaConnect (υπηρεσίες συνδεσιμότητας)
 • Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων
 • Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού -DRIVER ALERT
 • Hill Assist
 • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
 • CruiseControl με περιοριστή ταχύτητας
 • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Αρχοντική κι επιβλητική εμφάνιση

Το Skoda Kodiaq διακρίνεται με το πληθωρικό του παρουσιαστικό, με τις εξωτερικές του διαστάσεις να είναι εμφατικές. Πιο συγκεκριμένα το αμάξωμα αγγίζει τα 4.697 χλστ. μήκους, τα 1.882 χλστ. πλάτους, τα 1.681 χλστ. ύψους, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2.791 χλστ.! Νούμερα που ενισχύουν ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Kodiaq, αυτό των εσωτερικών χώρων που θα αναλύσουμε παρακάτω. Σχεδιαστικά τώρα, εντύπωση κάνει η επιβλητική μάσκα, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, όπως επίσης κι οι έντονες ακμές του αμαξώματος. Ο premium χαρακτήρας του μοντέλου ενισχύεται από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Πέραν αυτών, οι σχεδιαστές έκαναν το αμάξωμα και αεροδυναμικό, μιας κι ο σχετικός συντελεστής του είναι στο 0,32 αποτελώντας μια από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία.

Ποιοτική κι άνετη καμπίνα επιβατών!

Ο θάλαμος των επιβατών του Kodiaq διακρίνεται με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα που προσφέρει. Πιο αναλυτικά, στο εσωτερικό έχει γίνει εκτεταμένη χρήση μαλακού υλικού, ενώ εντυπωσιακή είναι η οθόνη αφής 8 ιντσών που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Όσον αφορά στους χώρους του Kodiaq, πραγματικά δεν έχει ανταγωνισμό! Πέντε επιβάτες θα βολευτούν με περίσσια άνεση, με τους πίσω να κάθονται μέχρι και σταυροπόδι. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 835 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων δημιουργείται χώρος 2.065 λίτρων. Χωρητικότητα που εύκολα βοηθάει και για μετακόμιση!

Ισχυρός κι αποδοτικός κινητήρας

Κάτω από το μακρύ καπό, υπάρχει ο κινητήρας 1.5 TSI, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Νούμερα που οδηγούν το βάρους 1.544 κιλών Kodiaq στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 9,8 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 203 χλμ./ώρα. Εξαιρετικές επιδόσεις που δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη μέση κατανάλωση που φτάνει τα 6,6 λτ./100 χλμ. (κατά WLTP), με τις εκπομπές ρύπων να αγγίζουν τα 149 γρ./χλμ. κάτι που σημαίνει πως τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 104,3 ευρώ!

Πηγή: autogreeknews.gr