Για πρώτη φορά έκδοση Sportline στην Skoda Octavia!

Η Skoda επεκτείνει τη γκάμα διαθέσιμων επιλογών για τη δημοφιλή Octavia, με τη νέα δυναμική έκδοση SPORTLINE.

 Για πρώτη φορά έκδοση Sportline στην Skoda Octavia!

Η νέα αυτή έκδοση τοποθετείται ενδιάμεσα στην Style και στην κορυφαία RS, εντυπωσιάζοντας με τις μαύρες λεπτομέρειες του αμαξώματος. Εσωτερικά ξεχωρίζει με το σπορ 3άκτινο τιμόνι, με τα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, με την ταπετσαρία ThermoFlux, καθώς και με όλες τις Simply Clever λύσεις που διαθέτει η Skoda. Τόσο η hatchback έκδοση, όσο κι η COMBI estate μπορούν να αποκτηθούν με το προαιρετικό σύστημα DCC (Dynamic Chassis Control), αλλά και με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Να θυμίσουμε πως η μεγάλη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, ήπια και plug-in υβριδικά μηχανικά σύνολα, καθώς και κινητήρα φυσικού αερίου.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση της έκδοσης SPORTLINE της Octavia, αυτή ξεχωρίζει με το τονισμένο εμπρός spoiler, με το πλαίσιο της εμπρός γρίλιας, αλλά και το λογότυπο της Skoda, που όλα είναι βαμμένα σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα εντυπωσιακός είναι ο πίσω μαύρος διαχύτης, με τις ενθέσεις χρωμίου να συμπληρώνουν το sport παρουσιαστικό. Κερασάκι στην τούρτα για το hatchback αμάξωμα η ενσωματωμένη αεροτομή, που κι αυτή είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Επιπλέον στον βασικό εξοπλισμό της SPORTLINE περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, με μαύρο φινίρισμα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό και αποκλειστικά για τη νέα αυτή έκδοση είναι διαθέσιμες ζάντες 18 και 19 ιντσών.

Η κινητήρια γκάμα της Skoda Octavia SPORTLINE περιλαμβάνει αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου (CNG), καθώς και ήπιους & plug-in υβριδικούς κινητήρες με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Η απόδοση στους βενζινοκινητήρες ξεκινάει από τα 115 και φτάνει έως και τα 204 άλογα, ενώ ο κινητήρας 1.5 TSI με 150 ίππους μπορεί να αποκτηθεί προαιρετικά με DSG κιβώτιο 7 σχέσεων και ήπια–υβριδική τεχνολογία. Τέλος, ο 2.0 TSI με τους 190 ίππους έρχεται με DSG και τετρακίνηση. Το Octavia iV SPORTLINE με plug–in υβριδικό κινητήρα προσφέρει ισχύ 204 ίππων, με την έκδοση φυσικού αερίου G-TEC να αποδίδει 130 άλογα. Ο 2λίτρος diesel ανάλογα την έκδοση προσφέρει ισχύ από 115 έως 200 ίππους.

Το προαιρετικό DCC – Dynamic Chassis Control προσθέτει 15 ρυθμίσεις, προσαρμόζοντας συνεχώς τα χαρακτηριστικά απόσβεσης. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμα επιπλέον συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνουν, το σύστημα προστασίας επιβατών Crew Protect Assist με λειτουργία ανατροπής, όπως επίσης τα καινοτόμα συστήματα βοήθειας Collision Avoidance Assist και Turn Assist, ενώ θα είναι διαθέσιμος ο νέος κεντρικός αερόσακος που τοποθετείται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Πηγή: autogreeknews.gr