Το πιο μπρουτάλ SUV στις 20.890 ευρώ

Ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου είναι μείζονος σημασίας, αφού παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή και κατά επέκταση στην εμπορική του σταδιοδρομία.

Το πιο μπρουτάλ SUV στις 20.890 ευρώ

Ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου είναι μείζονος σημασίας, αφού παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή και κατά επέκταση στην εμπορική του σταδιοδρομία. Άλλωστε πολλοί καταναλωτές λειτουργούν με το συναίσθημα και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, αν το μοντέλο που κοιτάνε θα τους κάνει το «κλικ» με την πρώτη ματιά. Με λίγα λόγια να το ερωτευτούν και να αισθάνονται όμορφα όταν το βλέπουν.

Μια τέτοια περίπτωση νέου αυτοκινήτου και μάλιστα SUV, που μαγνητίζει τα βλέμματα και μόνο απαρατήρητο δεν περνάει, είναι το νέο Hyundai Kona N Line. Ήδη από τις φωτογραφίες δείχνει πολύ εντυπωσιακό, ενώ από κοντά (υπάρχει στις αντιπροσωπείες της μάρκας) είναι ακόμα πιο… μπρουτάλ!

Οι διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις είναι αρκετές και του χαρίζουν έντονο δυναμισμό, από όποια πλευρά και να το περιεργαστεί κανείς. Το εμπρός και πολύ μυώδες άκρο του Kona N Line χαρακτηρίζεται από τον σπορ προφυλακτήρα, με ένα αεροδυναμικό σπόιλερ και πτερύγια τοποθετημένα χαμηλά στις γωνίες. Στοιχεία που το κάνουν να δείχνει πιο φαρδύ, μοιάζοντας λες και αγκαλιάζει τον δρόμο. Παράλληλα οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες και πιο τονισμένες, με ένα μοναδικό σχεδιασμό πλέγματος. Στα πλαϊνά του μέρη, τα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος προστατευτικά τμήματα, οι ειδικές για τη συγκεκριμένη έκδοση ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και οι ποδιές στα μαρσπιέ, τονίζουν το αθλητικό του στιλ. Η δυναμική σχεδίαση του Kona N Line ολοκληρώνεται στο πίσω μέρος, όπου ο προφυλακτήρας ενσωματώνει στο κέντρο του ένα μεγάλο διαχύτη. Στα άκρα του διαθέτει πτερύγια τύπου Ν, ενώ χαμηλά δεξιά έχει τοποθετηθεί η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σπορ στοιχεία συναντώνται και στο εσωτερικό του Kona N Line. Συγκεκριμένα είναι διαθέσιμο σε μαύρες επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα, δέρμα ή σουέτ. Πρόσθετα, οι διακριτικές κόκκινες ραφές, τα μεταλλικά πεντάλ και το λογότυπο N στο τιμόνι, στον λεβιέ ταχυτήτων και στα καθίσματα συμβάλλουν σε μια πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση. Την πληρότητα του εσωτερικού ενισχύει με την σειρά του και πλούσιος εξοπλισμός. Ενδεικτικά περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και αυτόματης λειτουργίας προβολέων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη 8 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου N Line 18 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED κ.λπ.

Για όλο το παραπάνω υπερπλήρες πακέτο και σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 T-GDI, η τιμή του ξεκινάει από τις 20.890 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 500 ευρώ). Το 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο αποδίδει 120 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,5 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 181 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 5,8 λτ./100 χλμ. και 122 γρ./χλμ.

Επιπλέον, το Kona N Line διατίθεται και στις εκδόσεις 1.0 T-GDI 120 PS iMT 48V Hybrid, 1.6 T-GDI 198 PS 7DCT (και 4×4), καθώς και με τον 1.600άρη ντίζελ των 136 ίππων με το 48V Hybrid, τα κιβώτια ταχυτήτων iMT και DCT, καθώς και με 4κίνηση.

Πηγή: autogreeknews.gr