SUV με άριστο value for money και τιμή 17.900 ευρώ

Η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου και ειδικά ενός μοντέλου που να είναι σε θέση να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας, έχει συνήθως κατάληξη σε ένα SUV ή σε μικρομεσαίο χάτσμπακ.

SUV με άριστο value for money και τιμή 17.900 ευρώ

Ωστόσο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το SUV είναι αυτό που κερδίζει την τελική επιλογή, αφού μπορεί να είναι πιο ακριβό, είναι όμως πιο πρακτικό, αλλά και πιο «μοδάτο».

Για το αγοραστικό κοινό που δίνει έμφαση στο value for money και αναζητά το μοντέλο που αξίζει για περισσότερα λεφτά από αυτά που θα δώσει, τότε μια πολύ αξιόλογη λύση είναι το Skoda Kamiq. Οι εκδόσεις που διατίθεται είναι αρκετές για να καλύψει κάθε ανάγκη, μεταξύ των οποίων άριστη σχέση τιμής – αξίας διαθέτει το 1.0 TSI 110 PS Ambition, στην ιδιαίτερα δελεαστική τιμή των 17.900 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει είναι υπερπλήρης. Καταρχήν διαθέτει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, συν οθόνη αφής 8 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας. Μαζί με αυτά προσθέστε όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, φώτα LED εμπρός – πίσω, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και κάμερα οπισθοπορείας. Κοινώς δεν του λείπει απολύτως τίποτα.

Το πλήρες πακέτο του εξοπλισμού, συνοδεύεται και από ένα επίσης γενναιόδωρο εσωτερικό σε χώρους και επίπεδο κατασκευής. Ολόκληρο το πάνω μέρος του ταμπλό αποτελείται από αφρώδες υλικό, το οποίο σπανίως συναντάται σε κόμπακτ SUV. Επίσης, το Kamiq προσφέρει πολύ καλή εργονομία και πρακτικότητα, χάρη στις πολλές θήκες, συνολικής χωρητικότητας 26 λίτρων. Οι επιβάτες του θα φιλοξενηθούν χωρίς παραχωρήσεις, ενώ λόγω και της ευρυχωρίας έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πιο μεγάλο αυτοκίνητο και όχι σε ένα με μήκος 4,2 μέτρων. Από τα κορυφαία σε χωρητικότητα της κατηγορίας είναι και το πορτ μπαγκάζ των 400 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα και το τετραγωνισμένο σχήμα.

Τα θετικά του στοιχεία που ενισχύουν ακόμα πιο πολύ το άριστο value for money που προσφέρει συνεχίζονται και στο δρόμο. Εκεί το Kamiq εμφανίζει μια σχετικά σφιχτή αίσθηση, χωρίς όμως να λειτουργεί εις βάρος της άνεσης και της ποιότητας κύλισης. Στην πόλη είναι ευέλικτο, ενώ στο ταξίδι είναι ξεκούραστο και δεν θα φοβίσει σε γρήγορες ταχύτητες. Εξίσου ασφαλές είναι και σε διαδρομές με στροφές. Εκεί, τα περιθώρια πρόσφυσης είναι αυξημένα και οι γωνίες που παίρνει το αμάξωμα πολύ λογικές, δίνοντας την αίσθηση ενός χάτσμπακ, παρά ενός SUV. Επίσης, ο 1.0 TSI κινητήρας των 110 ίππων και των 200 Nm ροπής είναι αρκετός για το Kamiq, αφού προσφέρει σβέλτες επιδόσεις και έχει λογικές απαιτήσεις σε καύσιμο. Το 3κύλινδρο turbo μηχανικό αυτό σύνολο προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 194 χλμ./ώρα. Τέλος, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 124 γρ./χλμ. (WLTP).

Πηγή: autogreeknews.gr