Τα αυτοκίνητα με τους πιο πιστούς κατόχους

Οι παλαιότεροι κρατούσαν τα αυτοκίνητα για πολλά χρόνια και σπάνια τα άλλαζαν, ή το πολύ να αγόραζαν ένα ακόμα σε όλη τους τη ζωή.

Τα αυτοκίνητα με τους πιο πιστούς κατόχους

Τα χρόνια της οικονομικής ευημερίας αυτή η νοοτροπία είχε αλλάξει κατά πολύ, ωστόσο από την οικονομική κρίση και μετά, πάλι αυξήθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων.

Σίγουρα οι περισσότεροι θα ήθελαν να αντικαθιστούν το αυτοκίνητο τους κάθε 5ετία για παράδειγμα, αφού αλλάζουν οι τεχνολογίες, ενώ όσο φορτώνεται με χιλιόμετρα, τόσο αυξάνονται τα έξοδα συντήρησής του και οι πιθανότητες για εμφάνιση βλάβης. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες που κρατάνε το αυτοκίνητό τους επειδή τους αρέσει και δεν το αλλάζουν ακόμη και μετά από μία δεκαετία, ενώ θα μπορούσαν.

Σχετική έρευνα που εστιάζει στους ιδιοκτήτες που κρατάνε τα αυτοκίνητά τους περισσότερο, γίνεται τα τελευταία χρόνια στην τεράστια αγορά των Η.Π.Α., από το site αναζήτησης αυτοκινήτων iSeeCars.com. Πληροφοριακά, o μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων στις Η.Π.Α. είναι 8,4 έτη, όταν στις χώρες της Ε.Ε. είναι 10,8 έτη και στην Ελλάδα 15,7 έτη!

Επιστρέφοντας στην έρευνα που έγινε στις Η.Π.Α., το αυτοκίνητο που κρατάνε περισσότερο οι ιδιοκτήτες του είναι το Toyota Land Cruiser, με μέσο όρο 11,4 έτη.

Παρακάτω παραθέτουμε τα 10 αυτοκίνητα με τα περισσότερα χρόνια ιδιοκτησίας:

1. Toyota Land Cruiser: 11,4 χρόνια

2. Chevrolet Corvette: 10,5 χρόνια

3. Mercedes-Benz SL-Class: 10,3 χρόνια

4. Audi TT: 10,2 χρόνια

5. Ford Expedition: 10,1 χρόνια

6. Ford Mustang: 10 χρόνια

7. Toyota 4Runner:10 χρόνια

8. Porsche 911: 9,9 χρόνια

9. Toyota Sequoia: 9,9 χρόνια

10. Toyota Avalon: 9,7 χρόνια

Ας δούμε όμως παρακάτω, ποια από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στις Η.Π.Α., έχουν τα περισσότερα χρόνια ιδιοκτησίας:

Πηγή: autogreeknews.gr