Η BMW 3.0 CS με μοτέρ M5 του Iron Man!

Ο Robert Downey Jr. αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους και καλοπληρωμένους ηθοποιούς στον πλανήτη. Δυο συνθήκες που οφείλει, σχεδόν εξ ολοκλήρου τα τελευταία 15 χρόνια, στην ενσάρκωση του Tony Stark – αλλιώς, Iron Man.

Η BMW 3.0 CS με μοτέρ M5 του Iron Man!

Ο Αμερικανός σταρ διατηρεί πάθος με τα αυτοκίνητα, και πρόσφατα πήρε στα χέρια του μια μοναδική BMW 3.0 CS.

Στα πλαίσια της ολοένα ανερχόμενης τάσης του restomodding, ο «Iron Man» αγόρασε μια μεταλλαγμένη 3.0 CS προετοιμασμένη από την SpeedKore. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο που βελτιώνει η αμερικανική εταιρία, με πολλές από τις λεπτομέρειες να είναι ιδέες του Downey Jr. Το κεραμιδί χρώμα του αμαξώματος και οι κίτρινοι προβολείς εμπρός, οι επενδύσεις του εσωτερικού και το σχέδιο των ζαντών, αποτελούν παραγγελία του κινηματογραφικού Tony Stark. Το ανθρακόνημα σε αεροτομή, εμπρός προφυλακτήρα και προστατευτικό γύρω γύρω, είναι εμπνεύσεις της SpeedKore.

Όπως και τα αμορτισέρ της Bilstein, τα φρένα της Brembo (6πίστονες δαγκάνες εμπρός – 4πίστονες πίσω) και τα ελαστικά Pirelli P Zero, που φροντίζουν να χαλιναγωγήσουν το σαφώς παραπάνω γκάζι σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο. Ο 3λιτρος εξακύλινδρος εν σειρά της 3.0 CS αποδίδει 180 ίππους, όμως δεν ήταν αρκετά. Οπότε τη θέση του πήρε ο επίσης straight six των 3.8 λίτρων, από τη M5 E34. Η απόδοση φτάνει τους 315 ίππους, όμως δεν συνδυάζεται με το 5άρι χειροκίνητο. Το 4άρι αυτόματο του εργοστασίου παραμένει, επίσης κατόπιν παραγγελίας του ιδιοκτήτη.

Πηγή: autogreeknews.gr