Τραβήξτε άμεσα τα αυτιά όλων για να γελάσετε τελευταίοι!

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την απόδοση του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, τα λάθη του Μουνιόθ, αλλά και τον τρόπο που μπορεί η ομάδα του Πειραιά να γελάσει τελευταία.

Τραβήξτε  άμεσα τα αυτιά όλων  για να γελάσετε τελευταίοι!

Για τη φαρσοκωμωδία στον ημιτελικό του Κυπέλλου βόλεϊ στη Ρόδο και τα καραγκιοζλίκια των παραγόντων του, δεν θα επεκταθούμε, τα αποτύπωσε μια χαρά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, καλό όμως είναι να γίνει μια ανάλυση και του αγωνιστικού κομματιού, όπου παίκτες και προπονητές είναι υπόλογοι για την εικόνα που παρουσίασαν.

Αυτά που έκαναν οι παράγοντες του “Δικεφάλου” , δεν έχουν προηγούμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό και συνιστούν κραυγαλέα διακωμώδηση του αθλήματος, που όχι μόνο δεν καταδικάσθηκε από τους διοργανωτές και την ΕΟΠΕ, αλλά έδωσαν το δικαίωμα στους εμπνευστές και τους εκτελεστές, να καμαρώνουν και να αποθεώνονται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Πάμε όμως στο άλλο σημαντικό κομμάτι και το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που κυριολεκτικά μας άφησε άναυδους, αφού έχασαν από μια σαφώς κατώτερη ομάδα όσον αφορά το ρόστερ και τη στελέχωση.

Κύριοι ξένοι του Ολυμπιακού, Αλεξίεφ, Ντρζίζγκα, Ραούβερντινκ, Μπέμε, Οιβάνεν πλανάσθε πλάνη οικτρά, αν νομίζετε ότι ήρθατε στην Ελλάδα για να διακριθείτε στο Τσάλεντζ Καπ και να σνομπάρετε τα ελληνικά τρόπαια. Ξεγελασθήκατε με τον εύκολο τρόπο που κερδίζατε στην κανονική περίοδο και πιστέψατε ότι το Κύπελλο και το πρωτάθλημα είναι εύκολη υπόθεση. Με αυτή την ψευδαίσθηση διασυρθήκατε από σαφώς κατώτερους αντιπάλους σας και γίνατε χλεύη των φίλων του βόλεϊ. Ελπίζουμε να πήρατε το μάθημα σας και να αποκαταστήσετε τη φήμη σας, αλλά πάνω απ όλα το όνομα του συλλόγου στη σειρά των τελικών.

Κύριε Μουνιόθ, δεν μάθατε από τα λάθη σας στους τελικούς με τη Ραβένα; Η διπλή αλλαγή διαγώνιου-πασαδόρου δεν είναι πανάκεια και προκάτ. Οι σωστοί προπονητές την κάνουν όταν την επιβάλουν οι ανάγκες του αγώνα και όχι από συνήθεια σε κάθε σετ. Και τραβήξτε επιτέλους το αυτί του Ντρζίζγκα, που συνεχίζει να παίζει ανορθόδοξα και να κάνει του κεφαλιού του. Όπως με την Ινεγκόλ και τη Ραβένα, έτσι και με τον ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεραξία των κεντρικών Μπέμε, Πετρέα, Ανδρεάδη και έκανε ήρωες τους Τακουρίδη, Πελεκούδα. Αν δεν μπορεί να παίξει πρώτο χρόνο, ας καθίσει στον πάγκο να παρακολουθεί τον Στιβαχτή γιατί το παιχνίδι του μοιάζει με το σήμα του Μακντόλανλτ, με τις μπάλες να πηγαίνουν απλά με υψηλές καμπύλες στις άκρες.

Παρουσιαστήκατε αδιάβαστος, όταν σημαδεύατε στην υποδοχή τον Γκιόν, που έπαιρνε λίγο χώρο στο γήπεδο, αντί του λίμπερο που φώναζε από μακριά ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ. Και πολλά άλλα τακτικά λάθη που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν και δεν δικαιώνουν τη φήμη σας ως επιστήμονα-προπονητή.

Όλη την περίοδο στον βωμό του αήττητου της κανονικής περίοδο, εξουθενώσατε τους βασικούς παίκτες παρότι μπορούσατε να κερδίσετε τα περισσότερα ματς με τη δεύτερη εξάδα. Και στο τάι μπρεικ, κι αφού ορθώς εξαντλήσατε τα δυο τάιμ άουτ στο 7-9, παρακολουθούσατε ατάραχος τη συντριβή του Ολυμπιακού, χωρίς να αλλάξετε έναν κεντρικό, εάν ακραίο, να κάνετε κάτι τέλος πάντως, όταν ο αντίπαλος πάγκος έφερνε τα πάνω-κάτω, με την ανοχή του ατάραχου και απλού παρατηρητή -διαιτητή Γεροθόδωρου. Που μπορούσε από τη δεύτερη διαμαρτυρία να βγάλει μια κόκκινη κάρτα στον πάγκο του ΠΑΟΚ και να τους κόψει το βήχα. Και προσοχή, διαμαρτυρόταν για τα συνθήματα της εξέδρας και όχι για τα σφυρίγματα τους. Για κάτι που δεν τους έπεφτε λόγος. Απλά απέβαλε με κόκκινη -κίτρινη κάρτα τον μάνατζερ του ΠΑΟΚ, μια ποινή που δεν επισύρει τιμωρία πόντου. Τους έκανε και τη χάρη με λίγα λόγια. Ο πάγκος του Ολυμπιακού χαρακτηριζόταν από υπνηλία, εν ώρα πολέμου. Να μην επεκταθούμε στο γεγονός ότι ξεχάσατε τον Μπέμε στον πάγκο για όλο το τάι μπρέικ. Και στο πέμπτο σετ δεν αποτυπώθηκε στο σκορ η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, καθώς το 15-8 ήταν αποτέλεσμα του φόβου παικτών-προπονητή του Ολυμπιακού, όταν διαπίστωσαν ότι ζούσαν σε εικονική πραγματικότητα, εφησυχασμένοι στην αυταπάτη της ακούραστης υπεροπλίας τους.

Στο δια ταύτα: Ο Ολυμπιακος πρέπει να ανασυνταχθεί, η διοίκηση να τα ψάλει για τα καλά σε όλους και να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί είναι καλύτερη ομάδα. Κι αν εντοπίζετε το πρόβλημα στην κούραση, ας παίξει στους ημιτελικούς κόντρα στην Κηφισιά με τους αναπληρωματικούς αφού το επιτρέπει η δυναμικότητα του αντιπάλου.

Η ιστορία των τριών τελευταίων χρόνων, πρέπει να αντιστραφεί. Να γελάσει τελευταίος ο Ολυμπιακός , γιατί είναι καλύτερος και μπορεί κάλλιστα να πάρει τον τίτλο με 3-0 νίκες.