H «βεντέτα» Πανναξιακού-ΑΟΘήρας και η αλήθεια

Τελικά από το τίποτα μπορεί να δημιουργηθεί "βεντέτα" ανάμεσα σε υγιείς ομάδες των Κυκλάδων και καλό θα είναι να λυθεί εν τη γενέσει  της.

H  «βεντέτα» Πανναξιακού-ΑΟΘήρας και η αλήθεια

Με τη λήξη του ημιτελικού κυπέλλου ΑΟ Θήρας-Πανναξιακός 3-2, οι Ναξιώτες προφανώς στεναχωρημένοι και πικραμένοι από την ήττα της ομάδας τους κυκλοφόρησαν δυο σενάρια. Ένα ότι ο περιγραφέας του αγώνα Θεόδωρος Χατζηπαντελής μεροληπτούσε υπέρ του ΑΟΘήρας και το δεύτερο ότι οι φίλοι της Σαντορίνης φώναζαν το χυδαίο ποδοσφαιρικό σύνθημα "Θήρα γερά, γερά και γ... τα μ...". Μάλιστα έκαναν και παράπονα στον γυμνασίαρχο του αγώνα Βασίλη Αντωνούλη. Για το πρώτο δεν έχουμε άποψη, αφού ήμασταν στις Σέρρες, αλλά για το δεύτερο είμαστε σίγουροι 100% ότι οι Ναξιώτες παράκουσαν. Το ακούσαμε κι εμείς το σύνθημα και μάλιστα αρχικά ξεγελαστήκαμε έκπληκτοι, επειδή οι φίλοι του ΑΟΘήρας ήταν παιδιά, γυναίκες και παράγοντες. Καμία σχέση με χούλιγκανς των γηπέδων. Δώσαμε περισσότερη προσοχή και το σύνθημα ήταν "Θήρα γερά, γερά, γερά με τσαμπουκά". Το φώναξαν μάλιστα και στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Άμεσα το διευκρινίσαμε τόσο προς τον Βασίλη Αντωνούλη, όσο και στους διαμαρτυρόμενους Ναξιώτες, αλλά αντί να λήξει η παρεξήγηση, διαιωνίσθηκε και μεταφέρθηκε το παράπονο στο νησί, με αποτέλεσμα την παρακάτω ανακοίνωση του ΑΟΘήρας.

Επειδή ο ΑΟΘήρας, ο Πανναξιακός και ο Φοίνικας Σύρου είναι τα καμάρια των Κυκλάδων και του ελληνικού βόλεϊ με υγιές κοινό, καλό είναι να σβήσει αυτή η βεντέτα εν τη γενέσει της, κι αυτό οφείλουν να το κάνουν οι Ναξιώτες.


Η ανακοίνωση:

Πιστεύαμε, πως δεν θα χρειαζόμασταν αποδείξεις. Γιατί τις είχαμε δώσει όλες στην έδρα μας. Με κατάμεστο γήπεδο και υποδειγματική φιλοξενία των ομάδων που δίναμε παιχνίδια. Με την κόσμια συμπεριφορά των οπαδών μας, που ξέρουν να διακρίνουν πως το να υποστηρίξεις θερμά την ομάδα της καρδιάς σου, δεν σημαίνει πως μισείς και βρίζεις αυτήν που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φιλέ. Υπηρετούμε όχι μόνο το αγαπημένο μας άθλημα αλλά και το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Πραγματικά, δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε. Όμως μας πλήγωσε. Δεν μας Θύμωσε, μας πλήγωσε. Στην περιγραφή ενός αγώνα, ο εκφωνητής μας απέδωσε ένα χυδαίο υβριστικό σύνθημα, που όπως υποστηρίζει ακούστηκε στις Σέρρες. Από ποιόν;. Από τη Διοίκηση, τις συζύγους μας και τα παιδιά μας; που βρέθηκαν μαζί μας στην αποστολή;. Σε ποιόν, αποδίδεται;. Σε μια ομάδα που χειροκροτά την αντίπαλο, όταν βρίσκεται σε καλύτερη μέρα και κερδίζει το παιχνίδι;. Δεν το κάναμε στο γεμάτο με 1.200 άτομα κλειστό Γυμναστήριο, θα το διαπράτταμε στην πανέμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας που φιλοξένησε το Final 4 του Κυπέλλου;.Μα αυτό δεν θα ήταν απλά απρέπεια. Θα ήταν ασέβεια, προς την πόλη που μας φιλοξένησε και σε αυτούς που κοπίασαν γι αυτή τη διοργάνωση.

Όμως εμείς πληγωθήκαμε. Η μεγαλύτερη περηφάνεια μας, δεν είναι η πορεία της Ομάδας μας, αλλά το ότι δημιουργήσαμε ένα φίλαθλο- κατά κυριολεξία- κοινό. Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να επενδύσουν σε “αθλητικές βεντέτες”, χυδαίες οπαδικές συμπεριφορές, εμείς δεν “παίζουμε” σε αυτό το παιχνίδι και δεν παίζουμε γενικά με την υπόληψή μας: ζητούμε αποδείξεις.

Τα παιχνίδια, μεταδίδονταν ζωντανά από κρατικό κανάλι. Αν έχουν άλλα “παιχνίδια” στο μυαλό τους, δεν θα το αφήσουμε έτσι.Για αρχή (και μόνο για αρχή) ας αποδείξει ο εκφωνητής πότε παρεκτραπήκαμε, αλλιώς να ζητήσει συγγνώμη. Δεν μπορεί να δυναμιτίζει τις σχέσεις μεταξύ των ομάδων, ούτε να χαϊδεύει ταπεινά κίνητρα.

Απλό είναι: Απόδειξη ή συγγνώμη.Δεν θυμώσαμε. Πληγωθήκαμε. Αλλά όσο θα σέρνεται αυτή η χυδαία φαντασιοπληξία, θα αρχίσουμε να θυμώνουμε. Κόσμια, πάντα. Μόνο έναντι της Δικαιοσύνης, όχι σε φυσικό επίπεδο.

Δεν απειλούμε.

Την αξιοπρέπειά μας, από τα ψεύδη, προστατεύουμε.

Εκ του ΔΣ ΑΟ Θηρας