Κύπελλο Γυναικών: «Κιτρινόμαυρη» σύγκρουση στον πρώτο ημιτελικό

Ο Άρης και η ΑΕΚ ανοίγουν την αυλαία του final four του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που διεξάγεται στο Λουτράκι

Κύπελλο Γυναικών: «Κιτρινόμαυρη» σύγκρουση στον πρώτο ημιτελικό

Αυλαία σε… κιτρινόμαυρο φόντο για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι, καθώς στον πρώτο ημιτελικό κοντράρονται Άρης και ΑΕΚ.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση στο θεσμό του Κυπέλλου (τη σεζόν 2020-2021 ο Άρης είχε περάσει στο χρυσό σετ μετά από διπλές αναμετρήσεις), Άρης και ΑΕΚ βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι.

Αυτή θα είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει και στα δυο ματς της κανονικής περιόδου (εντός έδρας με 3-2 στην 5η αγωνιστική και εκτός έδρας με 3-1 στην 16η αγωνιστική).

Ο Άρης επιστρέφει σε Final Four μετά από 25 χρόνια καθώς είχε βρεθεί στην παρθενική διοργάνωση (το 1999 στην Αλεξανδρούπολη) όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό με 3-1 από τα Βριλήσσια.

Αντιθέτως για την ΑΕΚ είναι η πέμπτη της παρουσία σε Final Four, έχοντας κατακτήσει πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final Four:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 17.00 (ERTSPORTS): Α.Σ. Άρης - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Αβραμίδης, Ράντσιου, Διαιτητής Challenge: Μυλωνάκης, Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κοσμάς, Σπίνας, Σημειώτριες: Οικονόμου Δ., Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Λεμ., Διαιτητής Challenge: Μυλωνάκης, Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργουλέας, Επόπτες: Καπότης, Παπαθανασίου, Σημειώτριες: Καρατζογλίδου, Οικονόμου Δ.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.15 (ΕΡΤ-3): Τελικός