Κύπελλο Γυναικών: Ιστορική πρόκριση στους «4» για τον Άρη, 3-2 τον ΑΟ Θήρας

O Άρης θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Ιστορία του σε φάιναλ φορ Κυπέλλου, μετά τη νίκη του με 3-2 επί του ΑΟ Θήρας στη Μίκρα.

Κύπελλο Γυναικών: Ιστορική πρόκριση στους «4» για τον Άρη, 3-2 τον ΑΟ Θήρας

Μετά από αγώνα δύο και πλέον ωρών, ο Άρης λύγισε τον ΑΟ Θήρας στο κλειστό της Μίκρας με 3-2 σετ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Οι «κιτρινόμαυρες» τελευταία φορά που βρέθηκαν στην τετράδα του θεσμού ήταν το 2020, αλλά εκείνη τη σεζόν η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Άρης συμπλήρωσε το παζλ της τετράδας και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής (16/2, 12.45) για να μάθει ποιον εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Λουτρακίου.

Ο ΑΟ Θήρας ήταν αυτός που ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, πήρε το πρώτο σετ αλλά ο Άρης με τη βοήθεια και του κόσμου του έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1 με 25-22 και 25-18.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Σαντορίνης έβγαλε αποφασιστικότητα και αντίδραση και το κατέκτησε με 23-25 για να στείλει το παιχνίδι στο ψυχοφθόρο πέμπτο σετ.

Στο τάι μπρέι ο Άρης μετά το 3-5 το έκανε 7-5 και παρέμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το φινάλε για να το κατακτήσει με 15-13.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ισκάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταυρίδης, Ψύχου, Γραμματεία: Κουμπλή.

Τα σετ: 3-2 (23-25, 25-22, 25-18, 23-25, 15-12)

Α.Σ. ΑΡΗΣ (Γιάννης Τσαϊρέλης):
Ξανθοπούλου, Γκιούρζντα, Νεσίμοβιτς, Σόουζα, Μπάκα, Ντούμαντσιτς / Θεοδοσίου (λ), Αποστολίδου, Παπαδοπούλου.

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι):
Φίγιοκ, Κιουτσιούκη, Μερκάδο, Σαβάρ, Πόπιτς, Χριστόδουλου / Γεωργιάδου (λ), Τσοχατζή, Χαμαλίδου, Αγγελοπούλου.