ΑΕΚ: Τη δουλειά την έκαναν Νίζετιτς, Αρτακιανού και Οτσάλ

Η υποδοχή είναι το Α και το Ω στο βόλεϊ και η ΑΕΚ έχει στη σύνθεση της δυο σπουδαίες παίκτριες, την Αρτιακιανού και την Νίζετιτς που κάλυψαν όλο το γήπεδο, με αποτέλεσμα να παίζει με δυο διαγώνιες, το κουβανικό δίδυμο Καλντερόν, Σίλβα.

ΑΕΚ: Τη δουλειά την έκαναν Νίζετιτς, Αρτακιανού και Οτσάλ

Ο Τούρκος Οτσάλ δούλεψε πολύ καλά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, έκανε ματ σε Φενόλιο και Καλμαζίδη, την ομάδα όμως την έστησε ο Αρσενιάδης που επέμενε ως την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για ρόστερ με μια ακραιοδιαγώνια, την Καλντερόν, αφού σχεδίασε την ΑΕΚ με δύο σούπερ υποδοχείς. Και δικαιώθηκε.

Η ΑΕΚ μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό, έκανε 21 νίκες, είναι η πιο σταθερή ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια κέρδισε το Κύπελλο με νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Και μάλιστα με το ίδιο σκορ 3-1.

Ο Παναθηναϊκός δυστύχησε να έχει την Παπαφωτίου σε κακιά ημέρα, ενώ από την άλλη η Κωνσταντινίδου τα έκανε όλα. Εκτός από πασαδόρος ήταν και μπλοκέρ και αμυντικός και σέρβερ. Και με βέλη τις Κουβανές και την Αργεντίνα έφτασε εύκολα στη νίκη. Η Ανθούλη εξάλλου δεν άντεξε την πίεση και στο τέταρτο σετ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ενώ το πλάνο για ξένη διαγώνια για τις δύσκολες στιγμές της ελληνίδας διαγώνιας πήγε περίπατο, αφού η Παλάσιος είναι διακοσμητική. Με 11 λάθη της Ανθούλη και 32 συνολικά του Παναθηναϊκού, δεν κερδίζεις κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ πρώτος στην κανονική διάρκεια, δεν τα κατάφερε στην Άρτα γιατί η ομάδα στήθηκε λάθος, με ξένη κεντρική, ενώ υπήρχαν οι διεθνείς Τερζόγλου, Πολυνοπούλου, Τσιόγκα και με τα λεφτά που έδωσαν για την Μπλάνκο μπορούσαν να πάρουν μια διαγώνια καλύτερη από την Κρολ που ήταν η χειρότερη στον ημιτελικό. Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής και κακώς ο Αμοιρίδης τον κράτησε παρά την περσινή αποτυχία, γιατί έδωσε τον λόγο του στον Ιταλό. Του κόστισε πολλά λεφτά ο λόγος του...

Η υποδοχή λοιπόν είναι που κάνει τη διαφορά και η εξήγηση γιατί ο εφετινός Ολυμπιακός δεν έφτασε στο φαιναλ φορ, γιατί Σάλας και Κοσμά είναι ευάλωτες στις αντίπαλες σέβερ.