Σε ξενοδοχείο ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός...(vid, pics)

Οι παίκτες  του Ολυμπιακού δεν επέστρεψαν στον Ρέντη, αλλά θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο, ενόψει του ημιτελικού της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό.

Σε ξενοδοχείο ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός...(vid, pics)

Σε ξενοδοχείο της Αττικής Οδού θα διανυκτερεύσει ο Ολυμπιακός και οι παίκτες δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, προκειμένου να μη ταλαιπωρηθούν επιπλέον, μετά το σοκ που έπαθαν στο Μαρούσι.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Eπίσημο: Την Πέμπτη στις 2.30 μμ ο ημιτελικός

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν προθέρμανση, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να μπουν στο κλειστό του Αγίου Θωμά και να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ χωρίς εισιτήριο. Η διοίκηση του ερασιτέχνη δεν μετέθεσε το ματς στο ΟΑΚΑ, για να υπάρχει καυτή έδρα, αλλά αυτό περιόρισε τον αριθμό των θεατών, στους 900 κατόχους διαρκείας.

Τι λέει η αστυνομία για τη χρήση χημικών στο Μαρούσι

Αν το παιχνίδι γινόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου δεν παίζει η ομάδα μπάσκετ, λόγω του φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο Ηράκλειο, δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα και θα βρισκόταν πάνω από 10.000 φίλαθλοι στις εξέδρες.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οκτώ οπαδοί στο νοσοκομείο μετά από επεισόδια έξω από το γήπεδο

Η προσπάθεια των οπαδών να μπουν χωρίς εισιτήριο, όπως καταγγέλει ο Ολυμπιακός, προκάλεσε τον τραυματισμό αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνο και η φυσιοθεραπεύτρια του Ολυμπιακού Τζούλια Βέρτα έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε όργανο της τάξης, που έβγαλε τον ώμο του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπήρξαν και διαπληκτισμοί μεταξύ των φιλάθλων που είχαν εισιτήρια και αυτών που μπήκαν με εισβολή. Μάλιστα ακούστηκε και στη σύσκεψη ότι αναμένεται να κάνουν "ντου" 500 οπαδοί χωρίς εισιτήριο και ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας.

Η κατάσταση έτσι κι αλλιώς ήταν εκρηκτική, αφού ο έλεγχος στις εισόδους ήταν ελλιπής, πέρασαν δεκάδες λέιζερ και αρκετοί φορούσαν αποκριάτικες μάσκες για να μη φαίνονται τα πρόσωπα τους.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χημικά στο γήπεδο του Αγ. Θωμά - Εκκενώθηκε το γήπεδο (pics+vid)

Τελικά άδειασε το γήπεδο άνοιξαν οι πόρτες και πάγωσαν τα πάντα. Σε συνδυασμό και με την ταλαιπωρία όλων των παικτών, αλλά και την πρόθεση του Ολυμπιακού να παίξουν και να μη πάρουν το ματς στα χαρτιά οδηγηθήκαμε σε μετάθεση την Πέμπτη στις 2.30 μμ. Κι εδώ υπήρξε πρόβλημα γιατί οι διοικούντες της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν ρωτήθηκαν.

Συμφωνήθηκε να μη προπονηθεί καμμία ομάδα την Πέμπτη στο Μαρούσι και η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε σε ξενοδοχείο της Αττικής Οδού, όπου βρισκόταν και το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την προπόνηση στον Ρέντη. Το ματς θα γίνει με 10 μέλη της διοίκησης του Παναθηναϊκού και άλλους τόσους του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός εξάλλου έπαθε μεγάλη ζημιά με την απερισκεψία των οπαδών του, αφού σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί και να παίξει σε άδειες εξέδρες.

Το 2014 ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το ματς στα χαρτιά, όταν οπαδοί της Λέφσκι στη Σόφια πέταξαν μπουκάλια και η Cev χωρίς δεύτερη κουβέντα μηδένισε τη βουλγαρική ομάδα και το ματς έληξε 0-3 χωρίς αγώνα.

Όσον αφορά το ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα γίνει κανονικά το Σάββατο στις 9.30 μμ στον Ρέντη, γιατί ναι μεν η προκήρυξη προβλέπει μετάθεση για να μεσολαβήσουν τρεις ημέρες, όχι όμως σε περίπτωση που ο αγώνας είναι τηλεοπτικός. Και το ντέρμπι θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.