ΑΟ Θήρας- ΠΑΟΚ για το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους, τελικός χωρίς Ολυμπιακό μετά από 11 χρόνια!!

Ο ΑΟ Θήρας και ο ΠΑΟΚ συγκρούονται το βράδυ Παρασκευής (16/4) στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, διεκδικώντας αμφότεροι  τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους! Διαβάστε τι δήλωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ.

ΑΟ Θήρας- ΠΑΟΚ για το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους, τελικός χωρίς Ολυμπιακό μετά από 11 χρόνια!!

Η αγωνιστική σεζόν στο γυναικείο βόλεϊ ολοκληρώνεται αύριο (16/4) με τη διεξαγωγή του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, που θα φέρει αντιμέτωπες τις ομάδες του ΑΟ Θήρας και του ΠΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης (20:00, ΕΡΤ 3).

Μια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με νέο σύστημα διεξαγωγής και καλά δείγματα γραφής αρχικά, αλλά περατώθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας, καθώς δεν υπήρχε χρόνος παράτασης λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Επειδή όμως δεν ήταν δυνατόν να μη διεξαχθεί καμία διοργάνωση, αφού πέρσι δεν είχε διεξαχθεί το Κύπελλο, επιλέχθηκε τουλάχιστον να διοργανωθεί ο δεύτερος τη τάξει θεσμός, με τη συμμετοχή ομάδων μόνο από τη Volleyleague και, εκ των πραγμάτων, ωφελημένες ήταν εκείνες που διατήρησαν το έμψυχο δυναμικό τους.

Ο Ολυμπιακός, πολυνίκης του θεσμού με εννέα κατακτήσεις και μάλιστα συνεχείς, ατύχησε να κληρωθεί στα προημιτελικά με τον πλήρη ΑΟ Θήρας, τον οποίο οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν χωρίς καμία ξένη και δίχως τις διεθνείς αθλήτριές τους, που έλαβαν άδεια για να τελειώσουν τη σεζόν σε ομάδες του εξωτερικού.

Η ομάδα της Σαντορίνης, απόντος του «σκοπέλου» της πειραϊκής ομάδας, θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, καθώς η προσπάθειά της δεν ευοδώθηκε στα προηγούμενα δύο συνεχή φάιναλ-4 που συμμετείχε, εξαιτίας του Ολυμπιακού: στις 2 Μαρτίου 2018 ηττήθηκε με 1-3 στον ημιτελικό της διοργάνωσης που είχε διοργανώσει στη Σαντορίνη, ενώ περίπου έναν χρόνο αργότερα (6/4/2019) συνέβη το ίδιο, με το ίδιο σκορ, στον τελικό των Σερρών.

Το έργο της κυκλαδίτικης ομάδας πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι στον δυνατό ΠΑΟΚ, που φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό, στη σύντομη ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ. Πλεονέκτημα του «Δικεφάλου» είναι η εμπειρία του προπονητή του σε ανάλογες καταστάσεις, αφού ο Τάκης Φλώρος, ως προπονητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε και τους τρεις τελικούς της καριέρας του στο Κύπελλο Ελλάδας γυναικών (2008, 2009, 2010) και τώρα θα έχει την ευκαιρία να τους κάνει τέσσερις με έναν άλλο σύλλογο.

Για τις ανάγκες του τελικού η ανδρική λίγκα (ΕΣΑΠ) παραχώρησε στην ΕΟΠΕ τον πλήρη εξοπλισμό του video check (VAR).

Η χρυσή βίβλος

1999: Βριλήσσια

2000: Βριλήσσια

2001: Πανελλήνιος

2002: ΖΑΟΝ

2003: Βριλήσσια

2004: Βριλήσσια

2005: Παναθηναϊκός

2006: Παναθηναϊκός

2007: Ματαιώθηκε λόγω των επεισοδίων στη Λαυρίου

2008: Παναθηναϊκός

2009: Παναθηναϊκός

2010: Παναθηναϊκός

2011: Ολυμπιακός

2012: Ολυμπιακός

2013: Ολυμπιακός

2014: Ολυμπιακός

2015: Ολυμπιακός

2016: Ολυμπιακός

2017: Ολυμπιακός

2018: Ολυμπιακός

2019: Ολυμπιακός

2020: Δεν συνεχίσθηκε λόγω πανδημίας

Σήμερα (15/4) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου πριν από τον αυριανό (16/4) τελικό, στην οποία μίλησαν οι προπονητές αλλά και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ.

Ο τεχνικός του ΑΟ Θήρας, Κώστας Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε καλά και να πάρουμε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του ΑΟΘ. Ειδικά έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες, η δίψα είναι πιο μεγάλη σε όλους μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν προσπαθήσει να γίνει ένας τελικός και υποσχόμαστε από την πλευρά μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα».

Ο ομόλογός του τού ΠΑΟΚ, Τάκης Φλώρος, είπε από την πλευρά του: «Είναι ο πρώτος τελικός για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει μεγάλη ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ. Αυτό που έχει πετύχει είναι ένα βολεϊκό θαύμα. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν στο τοπικό, αλλά με την ανάληψη της ομάδας από τον κύριο Κώστα Αμοιρίδη το τμήμα έφτασε στη μεγάλη κατηγορία και αύριο θα διεκδικήσει έναν τίτλο. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μεγάλα ματς. Έχουμε όμως καλή ομάδα, με ποιότητα και σίγουρα θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τη νίκη».

Από τις παίκτριες του ΑΟ Θήρας η Κέντρα Ντάλκε ανέφερε με τη σειρά της: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία που μας επέτρεψε να παίξουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Υπήρχαν πολλές προκλήσεις μέσα στη σεζόν για όλες τις ομάδες και νιώθουμε τυχερές που είμαστε μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού».

Τέλος, η Ευαγγελία Μερτέκη τόνισε εκ μέρους των αθλητριών του ΠΑΟΚ: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε στον τελικό μετά από μία ιστορική νίκη επί του Άρη. Υπάρχει ενθουσιασμός και ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και θα πανηγυρίσουμε έναν τίτλο για τα 95α γενέθλια του ΠΑΟΚ».