Ο Γιούρι Φιλίποφ ανέλαβε τη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ

Στη Ρωσία θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Γιούρι Φιλίποφ, ωστόσο θα το κάνει στον πάγκο της Νίζνι Νόβγκοροντ αντί γι' αυτόν της Νόβα Νοβουκουμπιέφσκ.

Ο Γιούρι Φιλίποφ ανέλαβε τη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ

Στον πάγκο της ρωσικής Νίζνι Νόβγκοροντ θα κάθεται τη νέα σεζόν ο Γιούρι Φιλίποφ. Ο Ουκρανός προπονητής που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την κόντρα του με τους δύο προβληματικούς Κουβανούς του συλλόγου, πήγε στη Ρωσία όπου αρχικά δούλεψε για την ουραγό Νόβα Νοβουκουμπιέφσκ, με την οποία πέτυχε τρεις νίκες και έφτασε πολύ κοντά στη σωτηρία της.

Η διακοπή της Ρωσικής Λίγκας λόγω της πανδημίας κράτησε την ομάδα στο πρωτάθλημα αλλα οι εμφανίσεις της Νόβα έκαναν τον θρυλικό Ντιμίτρι Φόμιν (με καριέρα σε ΤΣΣΚΑ, Ραβένα, Τρεβίζο και Ζενίτ), ο οποίος είναι και τιμ μανατζερ της Νίζνι, να του κάνει πρόταση συνεργασίας για τη νέα σεζόν, γεγονός που αποδέχτηκε ο πρώην κυπελλούχος Ελλάδος με τον «δικέφαλο του Βορρά».

«Έχουμε ήδη δώσει τα χέρια με τον Γιούρι Φιλίποφ και θα είναι ο προπονητής μας για τη νέα περίοδο», δήλωσε σχετικά ο Φόμιν επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία, η οποία φέρνει τον Φιλίποφ στο «τιμόνι» μιας από τις δυνατές ομάδες του ρωσικού βόλεϊ ανδρών στη θέση του Ίγκορ Τσουλέποφ, που έφυγε από τη Νίζνι για να αναλάβει την Ουράλ Ούφα.