Ολυμπιακός: Σαν σήμερα δύο ευρωπαϊκοί τελικοί σε μία ημέρα! (vid)

Σαν σήμερα το 2018 ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, αφού τόσο η ομάδα βόλεϊ ανδρών όσο και η ομάδα βόλεϊ γυναικών έδωσαν τις πρώτες μάχες στους διπλούς τελικούς του CEV Challenge Cup.

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα δύο ευρωπαϊκοί τελικοί σε μία ημέρα! (vid)

Η 4η Απριλίου έχει καταγραφεί στο βιβλίο της «ερυθρόλευκης» ιστορίας ως μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα ημέρα. Σαν σήμερα το 2018 ο Ολυμπιακός μπήκε στο κλειστό κλαμπ των συλλόγων που αγωνίστηκαν σε μία μόλις ημέρα με δύο τμήματά τους σε ευρωπαϊκούς τελικούς, αφού τόσο η ομάδα βόλεϊ ανδρών όσο και η ομάδα βόλεϊ γυναικών έδωσαν τις πρώτες μάχες στους διπλούς τελικούς του CEV Challenge Cup.

Η αρχή έγινε στον κατάμεστο Ρέντη, με τις «ερυθρόλευκες» να αντιμετωπίζουν τη μέχρι τότε κάτοχο του τίτλου Μπούρσα σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, την οποία έχασαν στις λεπτομέρειες του τάι μπρεικ (13-15).

Ωστόσο στον επαναληπτικό στην Τουρκία, μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου 2018, η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, μέσα στην Προύσα, ανατρέποντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το παιχνίδι στον Ρέντη.

Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε στην Ιταλία την ισχυρή Ραβέννα σε ένα εξίσου συναρπαστικό ματς, όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ έφτασε μια ανάσα από το να πάρει το πρώτο σετ, αφού βρέθηκε στο σετ μπολ με 23-24, αλλά το έχασε τελικά με 26-24. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν άμεσα σε 1-1 και μετά το νέο προβάδισμα των Ιταλών είχαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν ξανά σε 2-2, αφού προηγήθηκαν με 20-22, αλλά γνώρισαν την ήττα με 3-1 σετ και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού που ακολουθούσε στις 11 Απριλίου στο κατάμεστο ΣΕΦ.