Τσάλεντζ Καπ Βόλεϊ γυναικών: Η γαλλική Μπεζιέ των 10 ξένων, αντίπαλος του Ολυμπιακού (pics)

Η γαλλική Beziers VB είναι ο αντίπαλος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Challenge Cup.

Τσάλεντζ Καπ Βόλεϊ γυναικών: Η γαλλική Μπεζιέ των 10 ξένων, αντίπαλος του Ολυμπιακού (pics)

Το πρώτο ματς θα γίνει στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στις 18/3 και ο επαναληπτικός στις 25/3. Το άλλο ζευγάρι είναι THY Istanbul-Dresdner SC.

Ο κόουτς της Μπεζιέ Πάμπλο Γκριμπόφ είπε: "Ήταν ένα σπουδαίο ματς απέναντι σε δύσκολη ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και στο κλαμπ. Είναι ο πρώτος ημιτελικός στην ιστορία του συλλόγου"

Η αρχηγός και πασαδόρος Κέιλα Ράμος τόνισε: "Ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της ομάδας"

Η Μπεζιέ έχεις 5 αμερικάνες στη σύνθεση της , τις Σμιθ Αλέξα (ακραία), Άλισον Μπαστιανέλι (κεντρική), Γιανίσα Τζόνσον (ακραία), Μαλίνα Τερέλ (διαγώνια), Σέλινγκερ Σαμάνθα (πασαδόρος), 2 Κολομβιανές Σότο Γιέισι (κεντρική), Νταιάνα Σεγκόβια (διαγώνια), μια Βελγίδα Ντεμπόρα Ναφαλίζ(πασαδόρος), μια Βραζιλιάνα Φαμπρίνο Ράμος (πασαδόρος) και μια Κροάτισα Πόπιτς Άστραντ (κεντρική). Μοναδική Γαλλίδα η λίμπερο Αλεξάντρα Ροσέλ, που παίζει λίμπερο!

H Mπεζιέ βρίσκεται στην 5η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, με 17 νίκες, 6 ήττες και 60-28 σετ. Έχει 51 βαθμούς και προηγούνται Μιλούζ 57, Νατν 56, Κάννες 54, Λε Κανέτ 52.

Το Halle du Four a Chaux BEZIERS είναι χωρητικότητας 750 θέσεων.

Η Μπεζιέ είναι πόλη στη νότια Γαλλία στην περιοχή Λανγκντόκ - Ρουσιγιόν. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετέχοντας στο δίκτυο "Most Ancient European Towns Network". Σήμερα έχει 71.672 κατοίκους, οι οποίοι αποκαλούνται Μπιτερουά (Biterrois, άρρενες) και Μπιτερουάζ (Biterroises, θήλεις).

Η πόλη είναι κτισμένη σε μια πλαγιά στην όχθη του ποταμού Ορμπ και σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την ακτή της Μεσογείου. Από την πόλη διέρχεται, συναντώντας τον Ορμπ, το Κανάλι του Midi (Canal du Midi), που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα, θεωρούμενο τεχνολογικό θαύμα για την εποχή του, για να συνδέσει την Μεσόγειο με τις γαλλικές ακτές στον Ατλαντικό. Για το λόγο αυτό είχε αρχικά ονομαστεί και "Κανάλι των δύο θαλασσών" (Canal des Deux Mers). Κοντινές μεγάλες πόλεις είναι η Ναρμπόν (27 km), η Καρκασσόν (73 km) και το Μονπελιέ.

Σπονδυλική στήλη της οικονομίας της πόλης παραμένει η οινοποιΐα. Κατά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και ο τουρισμός, κύρια χάρη στην αεροπορική σύνδεσή της με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Κοντά στην πόλη υπάρχει αεροδρόμιο (με την επωνυμία Cap d'Agde), το οποίο εξυπηρετεί -όχι συχνές- τακτικές πτήσεις εξωτερικού (η διαδρομή Παρίσι - Μπεζιέ καταργήθηκε από το 2008) και έκτακτες (charter) πτήσεις από το εξωτερικό. Στην πόλη υπάρχει, επίσης, σιδηροδρομικός σταθμός, ο οποίος εκτός από τα τοπικά δρομολόγια εξυπηρετεί και σύνδεση με την Τουλούζη, το Παρίσι, το Μονπελιέ, το Μπορντώ, την Μασσαλία και την Βαρκελώνη. Υπάρχει, επίσης, σταθμός λεωφορείων.

Από την άποψη του οδικού δικτύου η πόλη βρίσκεται στην διαδρομή του αυτοκινητοδρόμου (Autoroute) Α9, ο οποίος συνδέει την Ισπανία με την Ιταλία.