Θα ανέκριναν τον Φιλίποφ, αν πήγαινε με τον ΠΑΟΚ στην Ουκρανία!

Διαβάστε τον λόγο που ο Ντίμα Φιλίποφ δεν ταξίδεψε με τον ΠΑΟΚ στην Ουκρανία, για το ματς με την Μπαρκόμ...

Θα ανέκριναν τον Φιλίποφ, αν πήγαινε με τον ΠΑΟΚ στην Ουκρανία!

Στο Λβιβ της Ουκρανίας βρίσκεται από την Δευτέρα 9/12 ο ΠΑΟΚ, καθώς την Τετάρτη 11/12 κάνει πρεμιέρα στη φάση των «32» του CEV Cup κόντρα στην Barkom-Kazhany, χωρίς τον Ντίμα Φιλίποφ, γιατί ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ είναι θύμα διάφορων εθνικιστικών συγκυριών και των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ είναι ένα αυτοαποκαλούμενο κράτος, που κήρυξε ανεξαρτησία από την Ουκρανία στις 7 Απριλίου 2014 και αποτελεί ομόσπονδο τμήμα της αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας.

Οι δραστηριότητες του αυτοαποκαλούμενου κράτους διευθύνονται από την οργάνωση Δημοκρατία του Ντονέτσκ , η οποία είχε απαγορευθεί στην Ουκρανία από το 2007 και από το 2014 η δημοκρατία στο σύνολο της χαρακτηρίζεται από το ουκρανικό κράτος ως τρομοκρατική οργάνωση. Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος-μέλος του ΟΗΕ, παρά μόνο από τη Νότια Οσσετία.

Ο πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο πρότεινε στις 18 Ιουλίου 2017 τη συγχώνευση της δημοκρατίας αυτής με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ σε ένα κράτος με την ονομασία Μικρά Ρωσία που όπως δήλωνε, θα αντικαθιστούσε το "αποτυχημένο κράτος της Ουκρανίας".

Ο Αλεξάντερ Σαχαρτσένκο σκοτώθηκε μαζί με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντρ Τιμοφέγιεφ σε βομβιστική επίθεση σε τοπικό καφέ, επίθεση για την οποία η Ρωσία κατηγορεί ευθέως την ουκρανική κυβέρνηση.

Στο Ντονέτσκ, όπως και στο Λουγκάνσκ, έγιναν γενικές εκλογές στις 11 Νοεμβρίου 2018. Πρόεδρος εξελέγη ο υπηρεσιακός πρόεδρος του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν με ποσοστό 60,85% των ψήφων. Οι εκλογές δεν αναγνωρίστηκαν από την Ουκρανία, ούτε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Και που μπλέκεται άθελα του ο Φιλίποφ; Ο Ντίμα έκανε και μια δωρεά σε σχολείο της πόλης, κι αυτό ίσως αποτελούσε λόγο ανάκρισης του γιατί έχει και ουκρανικό διαβατήριο.

Επιτρέπεται να εισέλθει στην Ουκρανία, αλλά αν το επιχειρούσε, υπήρχε περίπτωση να τον ανακρίναν επί ώρες, και να μην τον άφηναν να παίξει, γι αυτό και δεν ταξίδεψε με τον ΠΑΟΚ.