Ευρωβόλεϊ 2019: Σούπερ Σερβία, 3-2  με 16 μπλοκ τη Γαλλία, προκρίθηκε στον τελικό (pics,highlights)

H Σερβία με 16 μπλοκ(έναντι 6), κέρδισε 3-2 τη Γαλλία στο Παρίσι, μπροστά σε 12.500 Γάλλους και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωβόλεϊ, όπου την Κυριακή (6.30μμ) θα αντιμετωπίσει στο Παρίσι τη Σλοβενία

Ευρωβόλεϊ 2019: Σούπερ Σερβία, 3-2  με 16 μπλοκ τη Γαλλία, προκρίθηκε  στον τελικό (pics,highlights)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού βόλεϊ θα αναμετρηθούν στον τελικό δύο ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αφού η Σλοβενία απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία και την πρωταθλήτρια κόσμου Πολωνία ήρθε η σειρά της Σερβίας που απέκλεισε τη Γαλλίας νικώντας την στον ημιτελικό με 3-2 σετ.

Ένα ματς που έγινε μπροστά σε 12.500 θεατές στο Ακόρ Οτέλς Αρένα. Στο τάι μπρέικ η Σερβία προηγήθηκε με 5-0 χάρη στο σερβίς του Πέτριτς και τα διαδοχικά μπλοκ από τους Ποντρασκάνιν, Ατανασίεβιτς, Κοβάσεβιτς, Γιόβοβιτς. Η διαφορά συντηρήθηκε μέχρι το τέλος και οι Σέρβοι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη πρόκριση.

Η Γαλλία από την πλευρά της έκανε τραγικά λάθη στην επίθεση και ο αγώνας κρίθηκε στο 3ο σετ που προηγήθηκε με 7-4 αλλά από τα μισά βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ιστορική στιγμή για το Ευρωπαϊκό βόλεϊ καθώς για πρώτη φορά θα αναμετρηθούν στον τελικό δύο ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Μετά τον άθλο της Σλοβενίας που απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία και την πρωταθλήτρια Κόσμου Πολωνία στον τελικό προκρίθηκε απόψε και η Σερβία η οποία παρουσία 12.500 θεατών στο Ακόρ Οτέλς Αρένα δωσε ρεσιτάλ στο μπλοκ και νίκησε στο Παρίσι την Γαλλία με 3-2 σετ.


Η Σερβία παρότι είχε κακή υποδοχή κατάφερε να επιβληθεί χάρις το κοουτσάρισμα του Σλόμπονταν Κόβατς και το εντυπωσιακό μπλοκ της (16 πόντους) που ειδικά στο 5ο σετ έκανε τη διαφορά.

Στο 5ο σετ η Σερβία προηγήθηκε 5-0 χάρις το σερβίς του Πέτριτς και τα διαδοχικά μπλοκ από τους Ποντρασκάνιν, Ατανασίεβιτς, Κοβάσεβιτς, Γιόβοβιτς. Η διαφορά συντηρήθηκε μέχρι το τέλος και οι Σέρβοι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη πρόκριση.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιτυχία της Σερβίας η οποία πριν από δύο μήνες άλλαξε προπονητή, τον Νίκολα Γκρμπιτς, καθώς απέτυχε να προκριθεί στο Τόκιο από το Προολυμπιακό της Ιταλίας.

O πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας Ζόραν Γκάετς με τη σύζυγο του

Τα σετ: 23-25, 25-23, 25-21, 17-25, 15-7

Πρώτος σκόρερ με 27 πόντους ο Ατανασίεβιτς, 4 μπλοκ ο Ποντρασκάνιν, 3 ο σούπερ Ούρος Κοβάσεβιτς. Για τους Γάλλους ο Ν Καπέ είχε 29 πόντους με 4 άσους.

ΣΕΡΒΙΑ (Σλόμπονταν Κόβατς): Κοβάσεβιτς 18π., Πέτριτς 7, Γιόβοβιτς 3, Ατανασίεβιτς 27, Ποντρασκάνιν 8, Λίσινατς 10 (3 άσσοι) / Μαϊστόροβιτς (λ. - 26%υπ.), Όκολιτς, Πέτκοβιτς (λ), Κρσμάνοβιτς, Ίβοβιτς 2, Τοντόροβιτς.

ΓΑΛΛΙΑ (Λοράντ Τιλί): Τονιούτι, Λινέλ 14, Νάγκμπεθ 29, Λε Ρού 2, Μπογιέρ 19, Λε Γκοφ 1 / Γκρεμπενίκοφ (λ. - 52%υπ.), Πάτρι, Μπρίζαρντ 1, Κλεβενότ, Ροσάρντ 2, Τσινενιέζ 4.

p>Τελικοί

Παρίσι-Γαλλία

29 Σεπτεμβρίου

18.30: Τελικός: Σλοβενία-Σερβία (ΕΡΤ 2)

28 Σεπτεμβρίου

19.00: Μικρός Τελικός Γαλλία-Πολωνία (Ert web)