Ντράγκοβιτς: "Θα ανατρέψουμε το 1-3"

Ο Θρύλος του Θρύλου στο βόλεϊ στέλνει μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού μέσα από το ΦΩΣ. Ο Γιώργος Ντράγκοβιτς που έπαιξε 15 χρόνια στον Ολυμπιακό με 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 2 Κυπελλούχων Ευρώπης!

Ντράγκοβιτς: "Θα ανατρέψουμε το 1-3"

Με αυτόν μεγαλώσανε οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο βόλεϊ. Και με Μουστακίδη και Γκιούρδα τους οποίους έβγαλα προ ημερών στο ΦΩΣ. Γι' αυτό το λόγο δεν ήθελα να ρωτήσω πολλά τον Ντράγκοβιτς για να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια. Άλλωστε αυτά που είπε φτάνουν. Ο άνθρωπος πήγε κατευθείαν στο ζουμί, στο στόχο, όπως έκανε και όταν κάρφωνε. Ήταν μία ωραία εποχή που όλα ήταν πιο ελληνικά.


Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όπως και ο Μουστακίδης, έτσι και ο Ντράγκοβιτς μου είπε ότι ήταν Ολυμπιακός πριν έρθει στον Ολυμπιακό. Και δεν έχουν κάνα λόγο τώρα να πουν ψέματα, θα εκτεθούν άλλωστε σε ανθρώπους που τους ξέρουν. Και ο Ντράγκοβιτς και ο Μουστακίδης και ο Γκιούρδας που έγραψαν χρυσή ιστορία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Βόρειο Ελλάδα και στη Θράκη. Αλλά ήταν Ολυμπιακοί. Την εποχή που δεν είχε πάρει ακόμα τα 19 στα 21 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο. Φανταστείτε τι γίνεται τώρα σε αυτά τα μέρη με τις νέες γεννιές. Ο σύλλογος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα το τωρινό μέγεθός του.


- Πού σε βρίσκω;


Είμαι διακοπές στον Κίσσαμο Χανίων.


-Κέρκυρα και νομός Χανίων τα δύο πιο πολυδιάστατα όμορφα μέρη της Ελλάδας. Μπορεί να ανατραπεί το 3-1 που έχασε ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό;


Θα ανατραπεί!


- Τι καρφί ήταν αυτό;


Όχι απλά μπορεί να ανατραπεί, αλλά θα ανατραπεί! Θα το πάρει ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ. Όσο και αν είναι δύσκολο με αντίπαλο ιταλική ομάδα. Οι Ιταλοί δεν θα το αφήσουν εύκολα.


-Πού το στηρίζεις ότι θα το ανατρέψει ο Ολυμπιακός;


Δεν είναι μόνο ο κόσμος που θα γεμίσει το γήπεδο. Είναι η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού που είναι καλή. Έγιναν λάθη στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός δεν είναι για να χάνει 3-1 από αυτήν την ομάδα, πιστεύω ότι θα το πάρει το Κύπελλο. Είναι πολύ καλή η ομάδα φέτος, κάνει καλό σερβίς, κάνει καλό μπλοκ, επιθετικά είναι πολύ δυνατοί, αν πιάσουν την απόδοση που μπορούν θα το πάρουν.


- Από τη μεγάλη καριέρα που έκανες, έχεις εμπειρία. Πόσο δύσκολο είναι να ανατρέψεις 3-0 ή 3-1 στο χρυσό σετ τώρα;


Δεν είναι εύκολο. Αλλά εδώ μιλάμε για Ολυμπιακό, για καλή ομάδα και για γεμάτο ΣΕΦ.


- Στέλνεις το μήνυμα λοιπόν στον κόσμο να πάει στο γήπεδο. Έχουν μείνει λίγα εισιτήρια.


Θα πάει ο κόσμος στο γήπεδο. Ξέρουν αυτοί τι θα κάνουν.


-Είναι αλήθεια ότι κάποιοι παίκτες είχαν φύγει με το σώβρακο από το ΣΕΦ το 1996 που είχατε πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού;


Είναι αλήθεια. Εμένα κάποιος μου ζήταγε και τις κάλτσες!


- Εσύ ήσουν Ολυμπιακός και στην Κοζάνη, πριν έρθεις στον Ολυμπιακό;


Ναι, ήμουν Ολυμπιακός. Τώρα θα μου πεις “στην Κοζάνη”; Ναι στην Κοζάνη. Υπήρχε και σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στην Κοζάνη. Υπήρχε και τοπική ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Ολυμπιακός Κοζάνης! Μετά συγχωνεύτηκε με άλλη.


-Ποιο θεωρείς το στοιχείο που σε ξεχώριζε πιο πολύ ως παίκτη;


Η διάρκεια. Και εξελισσόμουν, δεν έμενα ο ίδιος.


- Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ κατά τη γνώμη σου;


Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν. Ήταν πολλοί σπουδαίοι παίκτες.


- Πού μένεις;


Στη Νίκαια.


-Πώς ξεκίνησες το βόλεϊ;


Ο προπονητής Αντώνης Παπαδόπουλος έψαχνε παιδιά για βόλεϊ στην Κοζάνη και ήρθε σπίτι μου! Είχε μάθει ότι υπήρχε ένα παιδί ψηλό και δυνατό. Και από εκεί άρχισαν όλα.


- Πόσο χρονών ήσουν;


14.


- Έπαιζες ήδη βόλεϊ;


Όχι, δεν έπαιζα!


- Γιατί έχει πέσει τόσο πολύ η παραγωγή Ελλήνων παικτών στο βόλεϊ; Εσείς ήσασταν θηρία τότε.


Έχουν καταστραφεί οι υποδομές. Δεν υπάρχουν υποδομές στο αντρικό πια, αλλά μόνο στο γυναικείο. Έκαναν κακό και οι πολλοί ξένοι. Θυμάμαι όταν ξεκίνησε ο ένας ξένος, όλες οι ομάδες έπαιρναν διαγώνιο ξένο, και άρχισε να δημιουργείται πρόβλημα στην παραγωγή Ελλήνων διαγώνιων. Μετά επιτράπηκε και άλλος ξένος, έπαιρναν οι ομάδες τεσσάρι, άρχισαν τα προβλήματα και εκεί. Οι ξένοι αφαιρούσαν θέσεις και εμπειρία από τους Έλληνες. Το άθλημά μας έχει μια ιδιαιτερότητα, για να προχωρήσεις δεν θέλει αλλαγές, μπήκες και έπαιξες, δεν βγαίνεις, τέλος.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΤΑΓΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΘΕΜΙ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΟ "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ"