Κοβάτσεβιτς: «Παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας»

O Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε ότι οι παίκτριες του Ολυμπιακού θα παίξουν χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους στον δεύτερο τελικό του Challenge Cup κόντρα στη Μπούρσα.

Κοβάτσεβιτς: «Παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας»

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (6 μ.μ) αγώνα με την τουρκική ομάδα ο Κοβάτσεβιτς είπε:

«Σίγουρα η Μπούρσα έκανε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς (σημ: νίκησε 3-2 σετ) και τώρα έχει καλύτερες πιθανότητες αλλά επίσης θεωρώ ότι και εμείς έχουμε τις δικές μας πιθανότητες. Ειδικά αυτή τη σεζόν έχουμε παίξει κάποια σημαντικά παιχνίδια, λίγο καλύτερα εκτός έδρας από ότι στην έδρα μας. Αυτό είναι λίγο περίεργο αλλά πιστεύω ότι αύριο θα αγωνιστούμε με το λιγότερο άγχος για την ομάδα μας και σίγουρα έχουμε τις πιθανότητές μας».

Και συνέχισε ο Σέρβος τεχνικός: «Και οι δυο ομάδες έχουν διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν (όταν και συναντήθηκαν πάλι στον τελικό) αλλά αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Όσον αφορά την Μπούρσα οι νέες παίκτριες είναι σίγουρα στο ίδιο επίπεδο ποιότητας ίσως και σε μεγαλύτερο αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω αυτό. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν η δική μας ομάδα άλλαξε λιγότερο και έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το γεγονός αυτό ίσως είναι η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της φετινής και της περσινής σεζόν».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Μπούρσα ο Κοβάτσεβιτς είπε: «Την προηγούμενη σεζόν ήταν πολύ καλή ατμόσφαιρα και πολύ αθλητική. Ελπίζω ότι δεν μας προσδώσει άγχος, αντίθετα θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς για να παίξουμε καλύτερα».

Η Κατερίνα Γιώτα τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε για αυτό το τρόπαιο. Και εγώ πιστεύω ότι η Μπούρσα πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά θα παλέψουμε για κάθε πόντο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Βερτσέτι: «Δύσκολο τρία σετ απέναντι στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής της Μπούρσα, Άντζελο Βερτσέτι, δήλωσε από την πλευρά του: «Ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να κερδίσουμε τρία σετ. Για να κερδίσεις τρία σετ κόντρα σε μια ομάδα με ποιότητα, τεχνική, τακτική και χαρακτήρα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο. Για αυτό προπονούμαστε, παραμένουμε συγκεντρωμένοι και δεν παίζει ρόλο αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας. Είναι ένα παιχνίδι, είναι βόλεϊ και γυναικείο βόλεϊ άρα τόσο συναισθηματικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι τακτικά και προσηλωμένοι στον στόχο. Σίγουρα είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας και καλούμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γυμναστήριο».

Η Νιλάι Κάραγκατς (πασαδόρος) κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο: «Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Περιμένουμε και αύριο να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και καλούμε όλους τους φιλάθλους στο γήπεδο να έρθουν να μας υποστηρίξουν».