Ρίτσι: «Χαίρομαι για τον τελικό Ραβένα – Ολυμπιακού!»

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» προπονητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα της χώρας του, ανέφερε πως χαίρεται ιδιαίτερα για τον τελικό ανάμεσα στη Ραβέννα και τον Ολυμπιακό, καθώς έχει «υπηρετήσει» και τις δύο ομάδες. 

Ρίτσι: «Χαίρομαι για τον τελικό Ραβένα – Ολυμπιακού!»

Ολυμπιακός και Ραβένα τίθενται αντιμέτωποι στον σημερινό τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Όπως και το 1992 στον αλήστου μνήμης τελικό του Πρωταθλητριών, στο κατάμεστο Σ.Ε.Φ. όταν η, τότε, Μεσατζέρο είχε επικρατήσει, 3-0, των Πειραιωτών. Οι οποίοι είχαν χάσει πριν την έναρξη του αγώνα τον Ραϊμόντς Βίλντε....


Ήταν το πρώτο τρόπαιο από τα 3 σερί που κατέκτησαν οι Ιταλοί στο θεσμό, οι οποίοι πανηγύρισαν το τελευταίο τους ευρωπαϊκό τίτλο (CEV) 21 χρόνια πριν. Το 1997. Kαι τότε αλλά και το 1992 στον πάγκο της Ραβένα ήταν ένας «δικός» μας, εκ μεταγραφής. Ο Ντανιέλε Ρίτσι. Ο, γεννηθείς στην Ραβένα, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού (2002-03) και του Παναθηναϊκού (2002-03) κι από πέρσι του ΠΑΟΚ, ως γνώστης των δύο ομάδων, μίλησε στην «Gazzetta dello Sport» για τον επικείμενο τελικό, που του ανακαλεί μνήμες:

«Χαίρομαι που αυτόν τον τελικό η Ραβένα θα τον παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Τον αντίπαλο κόντρα στον οποίο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί μας θρίαμβοι το 1992». Όσο για την σύγκριση της Ραβένα του τότε και την σημερινή εκτιμά: «Είναι διαφορετικές ομάδες. Τότε είχαμε πιο νεανικό σύνολο. Η σημερινή έχει πιο ώριμους παίκτες». Φυσικά ρωτήθηκε σχετικά με την δυναμική των δύο φιναλίστ: «Γνωρίζοντας τον Ολυμπιακό από τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ μπορώ να σας εγγυηθώ πως αυτή η Ραβένα δεν είναι χειρότερη. Ίσως στον επαναληπτικό να έχει πρόβλημα σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο...»


Γκαρντίνι: Ασύλληπτη η ατμόσφαιρα στο Σ.Ε.Φ!


Για τον τελικό μίλησε κι ο αρχηγός της Ραβένα του 1992, Αντρέ Γκαρντίνι (προπονητής στην Zaska σήμερα) που ακόμη θυμάται το κλίμα που επικρατούσε στο ΣΕΦ: «Σε λίγους αθλητές μπορεί να συμβεί αυτό που μου έτυχε εμένα. Κέρδισα τα πάντα με την ομάδα της πόλης μου. Το πέτυχα κι αλλού αλλά δεν ήταν το ίδιο. Στον Πειραιά η ατμόσφαιρα σ’ εκείνον τον αγώνα ήταν ασύλληπτη. Όλο το γήπεδο ήταν με τον Ολυμπιακό. Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου υπήρχαν αστυνομικοί για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε καταρρακωθεί ψυχολογικά αλλά, αντίθετα, όλο αυτό μας έδωσε εξτρά κίνητρο. Είχαμε εξαιρετική ομάδα άλλωστε. Εγώ, οι Μασιαρέλι, Κίραλι, Μαργκούτι, Τίμονς, Βούλο. Ένα τέλειο μείγμα παικτών»