Η… τρέλα του Λίσινατς με τη Θύρα 7, ο Ερυθρός Αστέρας και ο ΠΑΟΚ

Η ιστορία του κορυφαίου κεντρικού της Ευρώπης που είναι φανατικός οπαδός της ομάδας του Βελιγραδίου,  και τι έλεγε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η… τρέλα του Λίσινατς με τη Θύρα 7, ο Ερυθρός Αστέρας και ο ΠΑΟΚ

Το βράδυ της Τρίτης ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμισε το κλειστό του Ρέντη για την αναμέτρηση με την Τρεντίνο, όμως, άπαντες γνώριζαν πως το έργο της ομάδας του Πειραιά θα ήταν τρομερά δύσκολο απέναντι στο μεγαθήριο του βόλεϊ. Οι Ιταλοί νίκησαν με 3-0, όμως, το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο Σρέσκο Λίσινατς είναι ο κύριος που έκλεψε την παράσταση μετά το τέλος του ματς.

Ο κορυφαίος κεντρικός στην Ευρώπη έπαθε την πλάκα του με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ήξερε, βέβαια και πριν από το ματς τι θα συναντήσει και ανυπομονούσε. Αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού και παράλληλα ο ίδιος υποκλίθηκε στην ερυθρόλευκη κερκίδα. Όταν άκουσε τα συνθήματα στα σέρβικα… τρελάθηκε και ο κόσμος του ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Πολλοί πιστεύουν πως ο Σρέσκο Λίσινατς έχει φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Η ιστορία, όμως είναι διαφορετική. Ο Σέρβος κεντρικός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην ομάδα του Βελιγραδίου. Γεννήθηκε στο Κράλιεβο και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομώνυμη ομάδα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2009 έως το 2012. Εκεί γεννήθηκαν ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού Ντέγιαν Μπρτζβιτς, οι αδελφοί Πέτκοβιτς, οι αδελφοί Κοβάσεβιτς. Πρόκειται για μία περιοχή που έχει μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ, είναι κάτι σαν την Ορεστιάδα στην Ελλάδα.

Ο Λίσινατς είναι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα χωρίς να φορέσει τα χρώματα του. Μάλιστα όταν η πολωνική Σκρα είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ οπαδός της ομάδας της Θεσσαλονίκης τον είχε πλησιάσει και του είχε τονίζει πως «τα ασπρόμαυρα τα φοράει ο ΠΑΟΚ και η Παρτιζάν. Έλα να παίξεις στην ομάδα μας». Τότε ο Λίσινατς απλά χαμογέλασε, αφού είναι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και δεν διανοείται να παίξει στον ΠΑΟΚ.

Το 2013 είχε αναδειχτεί κορυφαίος κεντρικός στην Ευρώπη και κάθε χρόνο αναδεικνύεται ο κορυφαίος κεντρικός, σε όλες τις διοργανώσεις. Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Λιγκ, αλλά και αυτό που έζησε στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» θα το θυμάται για πάντα. Ο Λίσινατς και μετά το ματς έλεγε πως «τόσα αυτόγραφα δεν έχω υπογράψει ποτέ, δεν έχω βγάλει τόσες πολλές φωτογραφίες ούτε με την Εθνική Σερβίας». Το απόλαυσε όλο αυτό που έζησε, του άρεσε η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Ολυμπιακού, αφού και δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι είχε ζητήσει από τη Θύρα 7 να γεμίσει το γήπεδο.