Τζούριτς: "Δεν θα παίξω στην Εθνική - Επικίνδυνη η Ραβένα"

Στον 7o προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 μαζί με Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο κληρώθηκε η Εθνική βολεί ανδρών, αλλά θα παίξει χωρίς τον αρχηγό της.

Τζούριτς: "Δεν θα παίξω στην Εθνική - Επικίνδυνη η Ραβένα"

Ο Δημήτρης Τζούριτς, που τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε με προβλήματα τραυματισμών, αποφάσισε να ασχοληθεί το καλοκαίρι με την αποθεραπεία του ποδιού του και να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στα προκριματικά.

Μιλήσαμε με τον Τζούριτς, στη Βερόνα, όπου ολοκληρώνει μια κακή χρονιά γι αυτόν και την ομάδα του “Να μη ξανάρθει η εφετινή χρονιά. Μου συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Είχα μια αμυχή το καλοκαίρι από τραυματισμό και μολύνθηκα από ένα κουνούπι. Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν συμβαίνουν αυτά, αλλά έτυχε σε μένα. Αυτό μου κόστισε αποχή από τις προπονήσεις ενάμιση μήνα, κι όταν δεν κάνεις προετοιμασία, ενός κακού μύρια έπονται. Συνεχείς τραυματισμοί, δεν με άφησαν να παίξω”

Πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα και έκανε φυσιοθεραπείες στον Δημήτρη Καραθανάση γιατί είχε μια θλάση στον τετρακέφαλο, ενώ τώρα βρίσκεται στην Ιταλία και παίζει με την ομάδα του για την 5η θέση.

Όσον αφορά την Εθνική είναι ξεκάθαρος “δεν θα παίξω στην Εθνική, γιατί πρέπει να είμαι υγιής την επόμενη χρόνια. Είμαι 29 χρονών και έχω πολλά χρόνια μπροστά μου. Φυσικά και θα συνεχίσω ως διαγώνιος και στη δύση της καριέρας μου μπορεί να παίξω κεντρικός”

Για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, τη Ραβένα εκτίμησε: “Δεν είναι εύκολος αντίπαλος και μη σας ξεγελά ότι τερμάτισε όγδοη. Κέρδισε στους προημιτελικούς 3-2 την πρώτη της κανονικής περιόδου Περούτζια και στον τρίτο αγώνα έχασε 3-1 με 28-26 και 25-23. Το ματς τελείωσε με ένα φιλέ που φάνηκε από το βίντεο ρέφερι”

Για τα ατού της “Συνεργάζονται άψογα ο πασαδόρος και ο Αυστριακός διαγώνιος που τον είδαμε πέρυσι με την Εθνική στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έχει και δυο ακραίους που δεν είναι πανύψηλοι, αλλά έχουν πολύ καλή τεχνική και κρατάνε την υποδοχή. Γενικά είναι μια ομάδα που δεν κάνει λάθη και ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί. Μακάρι να το πάρει, θα προσπαθήσω να δω τα παιδιά, αλλά η Βερόνα από τη Ραβένα είναι διόμιση ώρες απόσταση και εκείνες τις ώρες έχουμε προπονήσεις. Το γήπεδο “Παλα ντε ‘Άντρε” εξάλλου θα είναι γεμάτο από 3500 κόσμο , κι ευτυχώς το ματς γίνεται βράδυ. Έχει γύρω-γύρω τζάμια και δεν έχεις καλή ορατότητα”

Κι όσον αφορά την εθνική θα στηριχτεί σε έναν άλλο ξενιτεμένο στο καμπιονάτο διαγώνιο τον Γιώργο Τζιουμάκα, που έκανε καλή χρονιά στην Καστελάνα Γκρότα με 270 πόντους, σε 72 σετ, 229 από επίθεση, 23 μπλοκ, 18 άσους.