Το Αϊδίνιο αντίπαλος του ΑΟ Θήρας στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ

Αντίπαλος του ΑΟ Θήρας στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ θα είναι το  Αϊδίνιο (Τουρκία).

Το Αϊδίνιο αντίπαλος του ΑΟ Θήρας στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ

Η ομάδα της Σαντορίνης, μετά την ιστορική της πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης, καλείται να κάνει άλλη μία υπέρβαση και να ξεπεράσει το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας, που έχει αρκετές επιτυχίες εκτός συνόρων. Η τουρκική ομάδα στη φάση των «16» απέκλεισε με δύο νίκες την Βελγική Οστάνδη. Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της νίκησε με 3-0 σετ και στον επαναληπτικό στο Βέλγιο με 3-2 σετ.

Το Αϊδίνιο αγόρασε τα δικαιώματα της γνωστής στο ελληνικό κοινό Μπούρσα και μετακόμισε από την Προύσα στο Αίδίνιο το καλοκαίρι του 2018.

Σαν Μπούρσα την τελευταία τετραετία πέτυχε μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη, αλλά γνώρισε και αποτυχίες. Το 2015 και το 2017 κατέκτησε τον τίτλο του Τσάλεντζ Καπ, όπως το 2018 ο Ολυμπιακός της πήρε τα σκήπτρα. Το 2016 αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Το Αϊδίνιο, είναι χαμηλότερης δυναμικότητας της Προύσας και μετά από 14 αγωνιστικές στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι στην 8η θέση, μία πάνω από την επικίνδυνη ζώνη με 17 βαθμούς (21-33 σετ) με απολογισμό 5 νίκες και 9 ήττες.