Ραβένα: Ένας αποκλεισμός δίνει... ώθηση ενόψει Ολυμπιακού

H Ραβέννα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Challenge Cup, έκανε τη ζωή δύσκολη στην πρωτοπόρο Περούτζια στα προημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ραβένα: Ένας αποκλεισμός δίνει... ώθηση ενόψει Ολυμπιακού

Η πανίσχυρη Περούτζια χρειάστηκε τρίτο ματς για να κάμψει την αντίσταση της Ραβένα που τερμάτισε 8η στην κανονική περίοδο. Σε αυτό επικράτησε δύσκολα 3-1 (20-25, 26-24, 28-26, 25-19).

Περούτζια: Ντε Κέκο 2, Ζάιτσεφ 7, Ποντρασκανίν 4, Ατανασίγιεβιτς 20, Μπέργκερ 11, Ανζανί 5, Τσεσαρίνι (λ), Ντελά Λούνγκα, Κολάτσι (λ) Σό, Ρίτσι, Άντριτς, Σιρίλα, Ράσελ.

Ραβένα: Ορντούνα, Μαρεκάλ 12, Ντιαμαντίνι 2, Μπούχεγκερ 9, Πογκλαζέν 9, Γκεοργκίεφ 5, Γκουτιέρεθ, Πιστολέζι, Γκόι (λ), Ραφαέλι, Βιτέλι, Ματσόνε, Μαρκίνι.

Ο αποκλεισμός άφησε τον προπονητή Μάρκο Μπονίτα με ανάμικτα συναισθήματα: «Η έξοδος με αυτόν τον τρόπο από τα πλέι-οφ, δίνει μεγάλη ώθηση σε μια ομάδα που πρέπει να αγωνιστεί για να κερδίσει το Challenge Cup. Θέλω να τονίσω το μεγάλο έργο του τεχνικού τιμ, που επιτρέπει στους παίκτες να επικεντρωθούν για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων» δήλωσε ο Μπονίτα μετά τον αποκλεισμό.

Και συνέχισε: «Ο πρώτος στόχος τώρα είναι η ανάκτηση της σωματικής και πνευματικής ενέργειας. Το ταξίδι στην Άγκυρα είχε αδειάσει τη δεξαμενή μας αλλά τώρα υπάρχει χρόνος για σωστή αποκατάσταση».

Ο Μπονίτα συγκεντρώνει την προσοχή του τώρα στον διπλό τελικό με τον Ολυμπιακό: Το πρώτο ματς έχει προγραμματιστεί για την Μ.Τετάρτη, 4 Απριλίου στο "Pala De André" και ο επαναληπτικός στις 11 Απριλίου στο ΣΕΦ.

«Μπροστά μας υπάρχουν δύο πολύ σκληρά παιχνίδια και ελπίζω ότι η πόλη της Ραβέννα θα στηρίξει την ομάδα. Το γήπεδο πρέπει να είναι γεμάτο ώστε να μας ωθήσει να πάρουμε τη νίκη» τόνισε ο Μπονίτα .