Και στις 11 του Απρίλη θα' ναι ωραία με τις κούπες για παρέα

Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της εθνικής επετείου το βόλεϊ του Ολυμπιακού έκανε τη δική του επανάσταση υψώνοντας λάβαρο ευρωπαϊκού τελικού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες..

Και στις 11 του Απρίλη θα' ναι ωραία με τις κούπες για παρέα

Σε διάστημα είκοσι λεπτών προκρίθηκαν στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ η ομάδα ανδρών και η ομάδα γυναικών. Οι γυναίκες είχαν το πιο δύσκολο έργο, αφού έπρεπε να υπερασπιστούν στο Κράσνονταρ το ισχνό 3-2 από του Ρέντη. Δεν περιορίστηκαν ωστόσο σε αυτό αλλά πέτυχαν νίκη με 3-0 σετ και πήραν πανηγυρική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Τις μιμήθηκαν οι άνδρες που λίγη ώρα αργότερα έφτασαν επίσης σε θρίαμβο με 3-0 επί της ρωσικής Σουργκούτ. Ο Πειραιάς πλέει σε πελάγη ευτυχίας από χτες το βράδυ. «Θέλουμε να κάνουμε ευτυχισμένους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όλους τους Έλληνες. τα καταφέραμε και συνεχίζουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης.

Οι δυο ομάδες θα παίξουν σε διπλούς τελικούς, τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου και την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου. Η ανδρική ομάδα θα παίξει το πρώτο ματς με τη Ραβένα στην Ιταλία και τη ρεβάνς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως το 1992. Τότε είχε χάσει από την κορυφαία ομάδα του κόσμου, που είχε στη σύνθεσή της τους Κίραλι, Τιμονς, Γκαρντίνι, Μαργκούτι, Βούλο και προπονητή τον μετέπειτα του Ολυμπιακού και νυν του ΠΑΟΚ Ντανιέλ Ρίτσι με 3-0 αλλά η τωρινή Ραβένα παίζεται και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

Οι γυναίκες θα παίξουν το πρώτο ματς Μεγάλη Τετάρτη στο Ρέντη με την Μπούρσα και τη ρεβάνς πάλι στην Τουρκία στις 11 Απριλίου με την τουρκική ομάδα να είναι πάλι το φαβορί, αφού είναι καλύτερη από πέρυσι, όπως και ο Ολυμπιακός.

Σημειωτέον ότι ο Ολυμπιακός θα ζητήσει την αλλαγή των ημερομηνιών, για να μη παίξουν οι δυο ομάδες του τις ίδιες μέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Στο ΣΕΦ θα σηκώσει το τρόπαιο (όλοι οι θρυλικοί τελικοί vid)

Κοριτσάρες, φέρτε μας το ευρωπαϊκό! (stat)

Τσάρος ο Ολυμπιακός