Ελληνορωσικές μάχες του Ολυμπιακού, με φόντο την Τουρκία

Την περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο … κόκκινο, πολύ πιθανόν να έχουμε ελληνοτουρκικές μάχες , μετά τις ελληνορωσικές  στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ , αφού τόσο η Πιγιάνκο Άγκυρας, όσο και η Μπούρσα έχουν σχεδόν προκριθεί στους διπλούς τελικούς.

Ελληνορωσικές μάχες του Ολυμπιακού, με φόντο την Τουρκία

Η ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού υποδέχεται στις 7μμ στο Ρέντη, τη Σουγκρούτ, κι αν κερδίσει δύο σετ θα ταξιδέψει για τον τελικό στην Τουρκία. Η Μαλιγιέ Πιγιάνγκο Άγκυρας νίκησε με 3-0 την Ραβένα στην Ιταλία και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ ανδρών.

Οι Τούρκοι οφείλουν πολλά στον Εσθονό διαγώνιο Όλιβερ Βένο, ο οποίος πήρε 23 πόντους με 17/32 επιθέσεις, 4 άσους και 2 μπλοκ. Η ρεβάνς θα γίνει απόψε στην Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως εφόσον ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί στον τελικό τότε η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 4 Απριλίου εκτός έδρας , στην Αγκυρα) και η ρεβάνς στο Μελίνα Μερκούρη στις 11 Απριλίου.

Η ομάδα γυναικών, θέλει νίκη ή ήττα με 3-2 και το χρυσό σετ για να ξεπεράσει απόψε(6.30μμ) τη Διναμό στο Κράσνονταρ. Με ήττα 3-0, 3-1 αποκλείεται.

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ γυναικών πήρε και η τουρκική Μπούρσα που θέλει να κάνει το… ριπίτ. Η τουρκική ομάδα πιθανότατα θα είναι αντίπαλος της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού (αν προκριθεί) στους τελικούς της διοργάνωσης. Να σημειωθεί πως εφόσον τα κορίτσια του Ολυμπιακού παίξουν στους τελικούς αυτοί θα γίνουν 4 και 11 Απριλίου με πρώτο ματς στο Ρέντη και δεύτερο εκτός έδρας.

Στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης η Μπούρσα νίκησε με 3-0 τη γαλλική Ναντ εντός έδρας και θα παίξει απόψε στη Γαλλία για να σφραγίσει την πρόκριση και να υπερασπιστεί τον τίτλο της.