Ευρωβόλεϊ ανδρών 2023: Η νίκη αφιερωμένη στον Έβρο

Ο Σουφλιώτης Δημήτρης Μούχλιας αφιέρωσε τη νίκη της Ελλάδας επί της Πορτογαλίας στον φλεγόμενο Έβρο.

Ευρωβόλεϊ ανδρών 2023: Η νίκη αφιερωμένη στον Έβρο

Ο Δημήτρης Μούχλιας είπε: «Ξέραμε ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι κόντρα στο Ισραήλ. Ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Μπήκαμε αποφασισμένοι παρόλο που χάσαμε τα δύο πρώτα σετ. Όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και φύγαμε με τη νίκη κόντρα σε μία πολλή καλή ομάδα. Αυτή τη νίκη θέλω να την αφιερώσω όπως και όλη η ομάδα στην Ελλάδα και στον Έβρο που τις δύο τελευταίες εβδομάδες υποφέρουν με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Παρόλο που βρισκόμαστε στο ευρωπαϊκό παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που παλεύουν όλη μέρα και όλη νύχτα για να σώσουν τις περιουσίες τους».

Ο Ντάντε Μπονιφάντε τόνισε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ειδικά στο side out αλλά σε έναν βαθμό ήταν φυσιολογικό γιατί είχαμε να παίξουμε δύο μέρες, ενώ η Πορτογαλία είχε βρει ρυθμό με τρία σερί παιχνίδια. Τα παιδιά μετά το 2-0 έπαιξαν με μυαλό και με ψυχή. Ίσως η Πορτογαλία να κουράστηκε λίγο αλλά πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έχουμε επίσης ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Τουρκία που δεν έχει νίκη ακόμα αλλά ξέρουμε ότι έχει μεγάλη ποιότητα. Θα είναι άλλη μία μεγάλη μάχη.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι την Τουρκία και πως θα την αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα όμως αυτό το παιχνίδι δεν θα το ξεχάσω. Εύχομαι να έρθουν πολλές ακόμα μαζί με την Ελλάδα».