Ολυμπιακός: Τολμά και παίζει Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών στον Ρέντη

Ο Ολυμπιακός κάνει το μεγάλο άλμα και χτυπάει την πόρτα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως έδρα τον Ρέντη, με τις απαραίτητες εργασίες που θα του δώσουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ολυμπιακός: Τολμά και παίζει Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών στον Ρέντη

Ο πρωταθλητής σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ ξεκίνησε τη διαδικασία για να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ στον Ρέντη και κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία όσον αφορά τον φωτισμό, τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο.

Στις ανεπίσημες επαφές πήρε προφορική έγκριση σε περίπτωση που περάσει στους ομίλους, γιατί έτσι κι αλλιώς το υπάρχον γυμναστήριο του Ρέντη πληροί τις προδιαγραφές για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάνει όμως διορθωτικές κινήσεις βάσει του κανονισμού, προκειμένου να παίξει κατ’ εξαίρεση στον Ρέντη, παρότι η χωρητικότητα δεν θα είναι 3.000 θέσεων.

Όσον αφορά τις γυναίκες, θα παίξουν στο Τσάλεντζ Καπ, όπως και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά το «τριφύλλι» είναι κοντά στη χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με μια προπόνηση παραμονές των αγώνων τους. Όσον αφορά τις προπονήσεις, αναμένεται να γίνονται στο Μετς.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε και το 2021 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με προπονητή τον Δημήτρη Καζάζη, πέρασε τα εμπόδια των Μλάντοστ Βοσνίας, Καμόρνο Σλοβακίας και σκόνταψε στη βουλγαρική Χέμπαρ Πάζαρτζικ του Αλεξίεφ και νυν του Τζουλιάνι και δεν πέρασε στους ομίλους με δυο ήττες με 3-1.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Όσον αφορά τα προκριματικά, οι αντίπαλοι που θα βρεθούν στην κληρωτίδα είναι στα μέτρα των Κυπελλούχων Ευρώπης, με τις πιο… επικίνδυνες τη Βοϊβοντίνα (πρωταθλήτρια Σερβίας), τη Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς (πρωταθλήτρια Βουλγαρίας) και την ισπανική Γουάγουας που εδρεύει στα Κανάρια Νησιά.

Οι ομάδες που έχουν σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους

Ιταλία (3): Τρεντίνο, Λούμπε, Πιατσέντσα

Πολωνία (3): Γιαστρέμπσκι, Ζάκσα, Ρεσόβια

Γερμανία (3): Μπερλίν, Φριντρισχάφεν, Λίνεμπουργκ

Βέλγιο (2): Ροζελάρε, Νόλικο Μασέικ

Τουρκία (2): Ζιράτ, Χάλκμπανκ

Τσεχία (2): Πράγα, Μπουντεγιόβιτσε

Γαλλία (1): Τουρ

Σλοβενία (1): Λιουμπλιάνα

Πορτογαλία (1): Μπενφίκα