Σερβίς συν μπλοκ ίσον Ευρωπαϊκό Κύπελλο βόλεϊ, τελικός ήταν με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός με τη συνταγή πιέζω στο σερβίς, περιμένω στο μπλοκ πήρε την ευρωπαϊκή κούπα. Έπονται Λιγκ Καπ, πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας.

Σερβίς συν μπλοκ ίσον Ευρωπαϊκό Κύπελλο βόλεϊ, τελικός ήταν με τον Παναθηναϊκό!

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι μετά την περσινή αποτυχία έστησε τη δικιά του ομάδα, με παίκτες που απειλούν από το σερβίς και είναι δεινοί μπλοκέρ, μια επιτυχημένη συνταγή που έφερε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο.

Challenge Cup Ανδρών: Η απονομή της κούπας στον Ολυμπιακό (video)

Ο Ιταλός πήρε λοιπόν τον σπουδαίο σέρβερ Ιντάλγκο, άσχετα αν στον τελικό κέρδισε μόλις έναν άσο στο τέλος του ματς, που πλαισιώθηκε από τους Παγένγκ, Στερν, Τράβιτσα, Κουμεντάκη που «τσαλακώνουν» την μπάλα από τα 9 μέτρα. Δίπλα τους και ο Γκουσταβάο με το περίεργο φλότινγκ σέρβις και όλοι μαζί αποδιοργανώνουν την αντίπαλη υποδοχή. Αυτό έκαναν στο Τελ Αβίβ και κέρδισαν 10 άσους και 14 μπλοκ.

Μαρινάκης: «Σήμερα έχουμε Ελλάδα, Πειραιά, Ολυμπιακό, Ευρώπη» - Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κουντούρης

Με την ίδια συνταγή κέρδισαν 15 μπλοκ στο ΣΕΦ, παρότι το σερβίς λόγω στρες δεν λειτούργησε και ο Ολυμπιακός είχε 20 χαμένα, με πρωτοπόρο τον Ιντάλγκο που έχασε 7 στα 13 και κέρδισε μόνο 1 άσο. Το μπλοκ όμως ήταν καλοστημένο και σταμάτησε 15 φορές τη Μακάμπι. Κορυφαίος ο Βραζιλιάνος Γκουσταβάο με 7 επιτυχίες. Ο Νοτιοαμερικάνος κεντρικός ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και έκανε την διαφορά στα ματς με τον Παναθηναϊκό και με τη Μακάμπι.

Τζουλιάνι: «Το τελευταίο τρόπαιο είναι πάντα το πιο γλυκό - Το αφιερώνω στα θύματα των Τεμπών»

Τελικοί του Τσάλεντζ Καπ ήταν οι ημιτελικοί με τον Παναθηναϊκό και ιδιαίτερα ο δεύτερος, αφού ο Ολυμπιακός έχασε στον πρώτο 3-1 στον Ρέντη και βρέθηκε πίσω 1-0 σετ και 24-23 στο Μαρούσι. Κέρδισε όμως 4-1 και εκεί κρίθηκε η κούπα, αφού η Μακάμπι υπολειπόταν κατά πολύ από το «τριφύλλι» και όποια ελληνική ομάδα κέρδιζε θα κατακτούσε και την κούπα. Η νίκη στο Μαρούσι συσπείρωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού, έδωσε άλλη πνοή στο κλαμπ, ακολούθησαν οι επιτυχίες του ποδοσφαίρου και με την καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα μπάσκετ, έδωσαν οι τρεις ομάδες άλλον αέρα στον κόσμο.

Challenge Cup Ανδρών: MVP του τελικού ο Ντράγκαν Τράβιτσα (vid)

Ο πρώτος στόχος είναι κόκκινος, το Ευρωπαϊκό. Ακολουθούν οι μάχες στο Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό, το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί υπάρχει ισορροπία με το «τριφύλλι», αφού δεν παίζει ο Γκουσταβάο (είναι πέμπτος ξένος) και η ομάδα του Ανδρεόπουλου διψάει για εκδίκηση. Αρκεί βέβαια να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Καλαμάτα.

Oλυμπιακός - Μακάμπι 3-0: Το πρώτο είναι ευρωπαϊκό με 15 μπλοκ

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον αυτοπεποίθηση κέρδισε δυο συνεχόμενες φορές τον Παναθηναϊκό με Γκουσταβάο και χωρίς Γκουσταβάο, αναμένονται όμως συναρπαστικές μάχες την άνοιξη γιατί οι δυο ομάδες είναι πολύ κοντά, με τον Ολυμπιακό να είναι κουρασμένος από ταξίδια και παιχνίδια, με όπλο όμως το πλεονέκτημα έδρας.

Challenge Cup Ανδρών: Οι τελευταίοι πόντοι του 2ου σετ που χάρισαν την κούπα στον Ολυμπιακό! (vid)

***Με την άδεια της ΕΣΗΕΑ, ενημερώνουμε μόνο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις όλης της χώρας πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Challenge Cup Ανδρών: Στο ΣΕΦ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (vid)