Challenge Cup Ανδρών: Οι 7 λόγοι που θα πάρει την κούπα ο Ολυμπιακός

Το πάθημα του Παναθηναϊκού στους ημιτελικούς του Challenge Cup έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θα πέσει στην ίδια παγίδα για 7 λόγους.

Challenge Cup Ανδρών: Οι 7 λόγοι που θα πάρει την κούπα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πανηγύριζε από τώρα την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ ανδρών, το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας του, από τη μοναδική ελληνική ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το πάθημα όμως του Παναθηναϊκού στους ημιτελικούς τού έγινε μάθημα, αφού το «τριφύλλι» πανηγύρισε έξαλλα και με αλλοφροσύνη τη νίκη με 3-1 στον Ρέντη, λες και δεν υπήρχε ρεβάνς.

Οργάνωσε με προχειρότητα και δεν περιφρούρησε ο σύλλογος το ματς, το άφησε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να μη σφυρίξουν οι διαιτητές γιατί υπήρχαν επεισόδια που το μετέθεσαν την επομένη σε άδειες εξέδρες. Και μετά από αυτό οι παίκτες του Τζουλιάνι, παρότι έχαναν 1-0 σετ και 24-23, κέρδισαν 3-1 και 15-6 το χρυσό σετ.

Ο Ολυμπιακός δεν θα πέσει στην ίδια παγίδα για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η απουσία 1.000 Ισραηλινών (τόσα εισιτήρια είχαν ζητήσει αρχικά) δεν θα προκαλέσει επεισόδια και το κλαμπ θα περιφρουρήσει τον τελικό, για να μην έχουμε επανάληψη των γεγονότων του Αμαρουσίου. Στις εξέδρες θα βρεθούν μόλις 40 φίλοι της Μακάμπι.
  2. Οι παίκτες του Τζουλιάνι γνωρίζουν ότι η Μακάμπι θα παίξει ελεύθερα, δεν έχει τίποτα να χάσει και θα είναι καλύτερη απ’ ό,τι στο Τελ Αβίβ, όπου λύγισε από την πίεση.
  3. Γνωρίζουν ότι η Μακάμπι είναι καλή και εκτός Ισραήλ, γι’ αυτό νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 3-1 και δεν είχαμε ελληνικό τελικό.
  4. Οι 12.000 φίλαθλοι θα σπρώξουν τον Ολυμπιακό, ακόμη και σε περίπτωση που χάνει 0-1 ή 0-2, γιατί η πρόκριση θα παίζεται ακόμη. Η ελληνική ομάδα πρέπει να χάσει 4 σετ για να μη σηκώσει ο Ντράγκο Τράβιτσα την κούπα.
  5. Ο Τζουλιάνι είναι έτοιμος για αλλαγή τακτικής της Μακάμπι, που σημάδευε στην υποδοχή τον καλύτερο υποδοχέα του, τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, και άφησε… ήσυχο τον ευάλωτο Ιντάλγκο.
  6. Η τακτική του Ολυμπιακού θα παραμείνει ίδια: πίεση στο σερβίς για να μην παίξει γρήγορα ο πασαδόρος Ιγκλέσιας. Απέδωσε στο Τελ Αβίβ και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει.
  7. Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ κέρδισε τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, έχασε μόνο έναν με τη… Μικτή Κόσμου, τη Ραβένα των Κίραλι, Τίμονς, και τον κορυφαίο μπλοκέρ Ραϊμόν Βίλντε νοκ άουτ λόγω λουμπάγκο.

*** Με την άδεια της ΕΣΗΕΑ, ενημερώνουμε μόνο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις όλης της χώρας πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.