Ολυμπιακός: Ο Τζουλιάνι ξέρει τα μυστικά της Μακάμπι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Κουρασμένος, από τα συνεχή ματς και ταξίδια ο Ολυμπιακός έφτασε στο Τελ Αβίβ και ο Τζουλιάνι μας είπε τα μυστικά της Μακάμπι

Ολυμπιακός: Ο Τζουλιάνι ξέρει τα μυστικά της Μακάμπι

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε το βράδι της Παρασκευής στο Τελ Αβίβ, θα προπονηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Μακάμπι και το πρωί της Κυριακής στο Slomo Hall, όπου θα γίνει ο τελικός (20.30).

Ο Ιταλός προπονητής ήταν εξοργισμένος με το σύστημα των δυο τελικών "Διαφωνώ με το σύστημα, είναι ανόητο. Πρέπει να παίζουμε φάιναλ φορ ή έναν τελικό. Οι διπλοί τελικοί είναι ηλιθιότητα"

Ο Ιταλός προπονητής πιστεύει ότι η Μακάμπι έφυγε από το μικρό και χαμηλοτάβανο γήπεδο για να κρατήσουν οι υποδοχείς της πιο εύκολα την μπάλλα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά λέει ότι το ματς δεν θα κριθεί στο σερβίς, αλλά στην άμυνα και τον συνδυασμό μπλοκ-άμυνα"

Video fosonline.gr: Η άφιξη του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ

Όπως τονισε: "Η Μακάμπι έχει πολύ καλά ποσοστά στην κόντρα επίθεση και πρέπει κι εμείς να τα ανεβάσουμε. Ο πασαδόρος με τον διαγώνιο παίζουν πολύ γρήγορα και πρέπει να χαλάσουμε την υποδοχή τους. Δεν πιστεύω ότι η αχίλλειος πτέρνα τους είναι ο Γερμανός Φόιερ γιατί παίζει δίπλα στον πασαδόρο και συνήθως αυτή τη θέση την παίρνει ο καλός υποδοχέας”

Για την μετακόμιση σστο ΣΕΦ πιστεύει ότι είναι καλό που θα παίξουν μπροστά σε πολύ κόσμο γιατί αυτό βοηθάει την ανάπτυξη του αθλήματος. Θα ήθελε όμως να έπαιζε τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στο ΣΕΦ, για να εξοικειωθούν οι παίκτες του. Κάτι που δεν θα γίνει και στο ματς της Κυριακής γιατί θα προπονηθούν το μεσημέρι της Κυριακής και δεν έχουν σφαιρική αντίληψη για τον περιβάλλοντα χώρο με τον φωτισμό.

Οι θερμοκρασίες στο Τελ Αβίβ είναι πολύ υψηλές για μήνα Μάρτιο, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι το Ισραήλ είναι πολύ πιο νότια από την Ελλάδα και την Κυριακή την ημέρα του αγώνα το θερμόμετρο θα δείχνει 30 βαθμούς Κελσίου.

Η Μακάμπι πρόσφατα κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ και στην επτάδα της δεν υπάρχει ούτε ένας Ισραηλινός. Κορυφαίος παίκτης της είναι ο Πορτορικανός πασαδόρος Αρτούρο Ιγκλέσιας, που παίζει πολύ γρήγορα.

Διαγώνιος είναι ο πανύψηλος Ρώσος (2,10 μ.) Σαφόνοφ, ενώ δυο συμπατριώτες του κρατούν το κέντρο, ο Πατσκάλα και ο Σοκόλοφ, με τον πρώτο να είναι σπουδαίος μπλοκέρ και στους ημιτελικούς με την Μπαστάρντο κέρδισε 12 μπλοκ. Ο δεύτερος είναι πολύ καλός επιθετικός. Ακραίοι ο κοντός (1,85 μ.) Αμερικανός Γκράσο και ο Γερμανός Φρόιερ που έπαιξε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Λίμπερο ο Αμερικανός Άιζεμπεργκ.

Η Μακάμπι ουσιαστικά είναι αήττητη στη διοργάνωση, αφού έχασε μόνο στις Αζόρες από την Μπαστάρντο, αλλά έπαιξε με δεύτερη ομάδα μετά τα 2 σετ της πρόκρισης. Και σίγουρα δεν έχει χάσει στο Τελ Αβίβ.


Tα αποτελέσματα της Μακάμπι ως τους τελικούς

Φεριζάι(Κόσοβο)-Μακάμπι 0-3

Μακάμπι-Φεριζάι 3-0

Μακάμπι-Καζινμπάρτσικα(Ουγγαρία) 3-1

Καζινμπάρτσικα(Ουγγαρία)-Μακάμπι 1-3

Μακάμπι-ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ-Μακάμπι 2-3

Μακάμπι-Ομόνοια (Κύπρος) 3-0

Ομόνοια-Μακάμπι 1-3

Μακάμπι-Μπαστάρντο(Πορτογαλία) 3-1

Μπαστάρντο(Πορτογαλία)- Μακάμπι 3-2

Διαβάστε το «ΦΩΣ» καθημερινά στον υπολογιστή σας

Ακολουθήστε το ΦΩΣ στο Facebook και στο Instagram

Βόλεϊ Ευρώπη

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ολυμπιακός

Τσάλεντζ Καπ βόλει ανδρών