Έργο Τζουλιάνι η ανατροπή του Αμαρουσίου!

Οι Ιταλοί προπονητές φημίζονται για την ανάλυση του αντιπάλου και πολλές φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός βρέθηκε να παίρνει μεγάλες νίκες στο πρώτο ματς και μετά να καταποντίζεται στη ρεβάνς, γιατί τον ξεψάχνιζαν και τον κέρδιζαν.

 Έργο Τζουλιάνι η ανατροπή του Αμαρουσίου!

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είχε Ιταλό προπονητή στον πάγκο του και από θύμα έγινε θύτης, καθώς ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι μαζί με τον Αντώνη Βουρδέρη ανέλυσαν τον Παναθηναϊκό με 3 ακραίους και βρήκαν λύσεις. Στον Ρέντη ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε, δεν ήξερε πώς έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τρεις ακραίους, Κόβαρ, Σάντερ, Φράγκο, και έχασε 3-1. Το αντίθετο συνέβη στο Μαρούσι, αφού η τακτική προσαρμόστηκε και ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 20% στην αλλαγή και διπλάσιο ποσοστό ο Ολυμπιακός ακόμη και στο πρώτο σετ που χάθηκε χάρη στο σερβίς των γηπεδούχων. Μετά επήλθε ισορροπία του τρόμου, αφού ο Παναθηναϊκός κέρδιζε 24-23 και 25-24, αλλά μετά την ανατροπή με 25-27 όλα άλλαξαν.

Η βαβέλ της Mακάμπι Τελ Αβίβ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στους τελικούς

Τα άλλα σετ ήταν εύκολα για τον Ολυμπιακό, ακόμη κι όταν μπήκε ο Ερνάντες. Και σε αυτήν την περίπτωση υπήρχε πλάνο, ο Κουβανός δέχθηκε 4 μπλοκ και απενεργοποιήθηκε, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τον Ιντάλγκο. Ο Γερμανός από την Καραϊβική, γεννημένος στην Αγία Πετρούπολη, σοβαρεύτηκε, δεν έπαιζε για την κερκίδα όπως στον Ρέντη και ήταν εκ των κορυφαίων. Αν και τον τίτλο δικαιούνται οι Τράβιτσα, Τζιάβας, οι αφανείς ήρωες. Ο πρώτος έχρισε διψήφιους σκόρερ 5 συμπαίκτες του και ο δεύτερος έκοβε και έραβε στην πίσω ζώνη, αν και παίζει για πρώτη χρονιά βασικός, εξαιτίας του τραυματισμού του Γκαρά. Και στα 24 χρόνια του χτυπάει την πόρτα της Εθνικής...

Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε γιατί αν έβαζε φρένο στους οπαδούς του που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου θα έπαιζε σε κατάμεστες εξέδρες και ίσως το ματς είχε διαφορετική τροπή. Αν δεν πήγαιναν υπεράριθμοι έξω από το γήπεδο, δεν θα υπήρχε λόγος επέμβασης της αστυνομίας. Κι όταν θέλεις να περιφρουρήσεις ένα ματς, βάζεις δικούς σου σεκιούριτι και δεν βασίζεσαι στην αστυνομία. Μπράβο πάντως στον Τάκη Μαλακατέ που ανέλαβε την ευθύνη για την παραμονή της ομάδας του στο Μαρούσι και όχι στο ευρύχωρο ΟΑΚΑ. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζουν οι έδρες και οι οπαδοί, αλλά οι παίκτες και το βόλεϊ έχει ανάγκη από μεγάλα γήπεδα, για αυτό το ΣΕΦ φαντάζει μονόδρομος για τη ρεβάνς των τελικών με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αν τα κέρδιζαν οι οπαδοί, θα έχανε ο Παναθηναϊκός στο κατάμεστο Ρέντη!

Άριστοι και οι Έλληνες διαιτητές-επόπτες στους δυο ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ με τη βοήθεια φυσικά του VAR που ξεκαθάριζε τις δύσκολες φάσεις και δεν επέτρεπε διαμαρτυρίες...