Γελάει καλύτερα ο τελευταίος...

Οι ειρωνίες και τα μεγάλα λόγια περίσσευαν στον Παναθηναϊκό μετά το 1-3 του Ρέντη, αλλά η αρμάδα του Τζουλιάνι είχε διαφορετική άποψη...

 Γελάει καλύτερα ο τελευταίος...

Μόνο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος προειδοποιούσε ότι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς και ο Τζουλιάνι υποστήριζε ότι χάθηκε μια μάχη, οχι ο πόλεμος, ακόμη όμως και ο πιο φανατικός γάβρος δεν περίμενε τέτοια ανατροπή...

Challenge Cup: Οι ημερομηνίες των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Παναθηναϊκός στους δυο ημιτελικούς έκανε ένα σερί 4-0, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με 0-4 και τελικό σκορ 4-5 πήρε την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του. Και μάλιστα απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό.

Συγχαρητήρια Μαρινάκη για την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού (pic)

Ο Ολυμπιακός μπήκε δειλά στο ματς βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ και 25-24, αλλά μόλις έκανε το 25-27, η μηχανή άρχισε να ζεσταίνεται. Ο Στερν άρχισε να πυροβολεί ασταμάτητα, ο Ιντάλγκο ήταν πιο σοβαρός και αποτελεσματικός από ποτέ, ο Παγένγκ έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι πάνω στο φιλέ, ο Κουμεντάκης έβαλε το τούρμπο μετά το δεύτερο σετ, ενώ ο Γκουσταβάο ύψωσε τείχος και εκτελούσε και από το σερβίς.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4: Με διαστημικό Ιντάλγκο (highlights)

Υπήρχαν όμως και δυο αφανείς ήρωες. Ο λίμπερο Τζιάβρας που ξεκίνησε ως δεύτερο λίμπερο, αλλά ο τραυματισμός του Γκαρά τον έφερε στην πρώτη γραμμή. Και παρότι δεν είχε εμπειρία έγινε ένας από τους καλύτερους λίμπερο του πρωταθλήματος και χτυπάει την πόρτα της Εθνικής. Ο άλλος ήταν ο Τράβιτσα που με σοφία μοίραζε τη μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έπαιρνε και τους άσους του και τα μπλοκ του. Αποτέλεσμα; Βοήθησε 5 συμπαίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, γεγονός απίστευτο για ένα τέτοιο ματς.

Ανδρεόπουλος: «Μας δυσκόλεψε το σερβίς του Ολυμπιακού» (vid)

Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στον Τζουλιάνι που κατάφερε σε μια εβδομάδα και μεταμόρφωσε την ομάδα του και ιδιαίτερα τον Ιντάλγκο. Ήταν περισσότερο διαβασμένος, απέναντι στους 3 ακραίους του Παναθηναϊκού, έπαιρνε σωστά τάιμ άουτ και διαχειρίστηκε άψογα τον Δαλακούρα όταν κόλλησε ο Κουβανός.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. Με τους επιπλέον οπαδούς που ήθελαν να μπουν το βράδι της Τετάρτης στο γήπεδο είτε με «ντου» είτε με την κουτοπόνηρη έκδοση προσκλήσεων άφησε την ομάδα χωρίς υποστήριξη από την εξέδρα. Και η επιστροφή του Ερνάντες ήταν παγίδα. Ο Κουβανός πέρα από τους δυο άσους στο πρώτο σετ, φάνηκε ανέτοιμος και κακώς χρησιμοποιήθηκε. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ο Παναθηναϊκός με τρεις ακραίους κέρδισε στον Ρέντη, με 3 ακραίους και έναν διαγώνιο έχασε στο Μαρούσι.

Ο Ολυμπιακός για όγδοη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου και διεκδικεί τον τρίτο τίτλο του. Και παραμένει ο μόνος που πήρε τρόπαιο από την Ελλάδα. Σίγουρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά δεν είναι και μεγαθήριο...