Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Με τον Ερνάντες στον Ρέντη, δεν κάνει προθέρμανση

Με τον Κουβανό Ερνάντες πήγε ο Παναθηναϊκός στον ημιτελικό του Τσαλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών, δεν κάνει όμως προθέρμανση και  δύσκολα ο Ανδρεόπουλος θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Με τον Ερνάντες στον Ρέντη, δεν κάνει προθέρμανση

Πλήρεις ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών, αφου ο Ερνάντες πήγε στον Ρέντη, αλλά δεν κάνει προθέρμανση. Ο Κουβανός διαγώνιος έχει πρόβλημα στη γάμπα, δεν κάνει προθέρμανση και δύσκολα ο Αδρεόπουλος θα τον ρίξει στη μάχη.

Αντίθετα ο Τζουλιάνι έχει στη διάθεση του τον Ιντάλγκο.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκών κυπέλλων είναι γεγονός, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται τους «πρασίνους» στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη στις 20:00. Ο επαναληπτικός στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα γίνει την Τετάρτη (15/2) στις 19:00. Είναι η πρώτη αναμέτρηση ελληνικών ομάδων σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού και τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια!

Είναι η 5η φορά στην ιστορία που θα υπάρξει ελληνικός εμφύλιος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι η 3η φόρα μετά τη σεζόν 1981-82 που αντιμετώπισε το Δημόκριτο στο πρώτο γύρο του κυπέλλου συνομοσπονδίας, σημειώνοντας δύο νίκες 3-0 σετ.

Τη σεζόν 2008-09 ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι στη φάση των «8» του CEV Cup. O Παναθηναϊκός νίκησε στη Γλυφάδα 3-0 σετ και ο Ολυμπιακός στο Ρέντη 3-2 σετ και οι «πράσινοι» πέρασαν στο final-4 στο Ο.Α.Κ.Α., όπου ηττήθηκαν στο τελικό από την Μπελογκόριε.

Ο Ολυμπιακός προπορεύεται στη βαθμολογία της Volley League μετά από 13 αγωνιστικές και βρίσκεται στο +8 από τον Παναθηναϊκό μετά το τρίποντο που πήρε κόντρα στον Αριστοτέλη Σκύδρας σε συνδυασμό και με την ήττα του «τριφυλλιού» στη Σύρο.

Διαιτητές στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη θα είναι Έλληνες και συγκεκριμένα οι έμπειροι Αλέξανδρος Μυλωνάκης (1ος) και Νίκος Φραγκάκης (2ος).