Ο άνεργος «μπόμπερ» της εθνικής βόλεϊ ανδρών Γιώργος Τζιουμάκας, αποκαλύπτει

O Γιώργος Τζιουμάκας ήταν η αποκάλυψη των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ, αφού επέστρεψε έπειτα από 3 χρόνια στην Εθνική και ύστερα από τα δυο σετ με τη Νορβηγία, ανέλαβε ρόλο εκτελεστή στις 5 σερί νίκες της εθνικής ανδρών. O Θεσσαλονικός μπόμπερ αποκαλύπτει για το μέλλον του...

Ο άνεργος «μπόμπερ» της εθνικής βόλεϊ ανδρών Γιώργος Τζιουμάκας, αποκαλύπτει

Ο Τζιουμάκας είχε προβλήματα τραυματισμού, γι’ αυτό και δεν ήταν παρών στο προηγούμενο Ευρωβόλεϊ, επέστρεψε πέρυσι υγιής και έπαιξε λίγο στον Φοίνικα Σύρου, πίσω από τον Μιχάλοβιτς. Στα προκριματικά όμως έφτασε στον αφρό, με αποκορύφωμα το ματς με την Κροατία, όπου κρίθηκε η πρόκριση.
«Ξεπέρασα το πρόβλημα του τραυματισμού και όταν μου ζητήθηκε να παίξω με τη Νορβηγία, ήμουν έτοιμος. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και δίκαια προκριθήκαμε στα τελικά. Για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από τις προηγούμενες συμμετοχές χρειάζονται καλή οργάνωση, βοήθεια από την Πολιτεία και την Ομοσπονδία, περισσότερα φιλικά με σπουδαιότερες από εμάς ομάδες».

Για την επιστροφή του: «Ήμουν χρόνια στην Εθνική, αλλά υπήρχε ο Τζούριτς, μεγάλος παίκτης και δεν είχα πολλές ευκαιρίες. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, είμαι υγιής και πιο ώριμος. Μας βοήθησε το προπονητικό γκρουπ που αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους που μας έδωσαν σωστές κατευθύνσεις».

Για το ότι δεν έχει ομάδα: «Είχα προτάσεις, άλλες τις απέρριψα, άλλες δεν προχώρησαν, αλλά ως το τέλος του μήνα θα έρθω σε συμφωνία. Θα παίξω είτε σε καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είτε στα αραβικά κράτη. Δεν υπάρχει στο πλάνο μου ελληνική ομάδα».

O Tζιουμάκας σε αριθμούς...
Πρώτος σκόρερ των προκριματικών με 86 πόντους σε 5 ματς, 16 σετ και μέσο όρο 5,38 πόντους ανά σετ. Δεύτερος ο Πορτογάλος Φερέιρα με τους ίδιους πόντους, σε 5 ματς, αλλά σε 17 σετ με μέσο όρο 5,06.
Είναι στην 29η θέση των μπλοκέρ με 7 μπλοκ, όσα και ο Γιώργος Πετρέας. Πρώτος ο Μαυροβούνιος Μπάμπιτς με 17.
Στην 6η θέση των σέρβερ με 8 άσους, πρώτος ο Δανός Κιάερ με 12 σε 3 ματς.
Δεύτερος στην αποτελεσματικότητα επίθεσης με 71 πόντους και 4,44 ανά σετ. Πρώτος ο Ελβετός Βέισικ με 72 πόντους, αλλά σε 21 σετ και μέσο όρο 3,43
Με τη Νορβηγία (3-2) μπήκε στο τρίτο σετ και τελείωσε με 14 πόντους (1 μπλοκ, 2 άσοι)
Με την Κροατία (3-0) είχε 21 πόντους (3 μπλοκ, 3 άσοι)
Με την Κύπρο (3-0) 16 πόντους ( 1 άσος)
Με την Κύπρο (3-0) 10 πόντους (2 άσοι)
Με την Κροατία (3-1) 25 πόντους (3 μπλοκ)