Στον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ Κύπρου η Ολυμπιάδα του Γιάννη Νικολάκη

Στον 4ο Τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών Κύπρου στην ιστορία της προκρίθηκε η Ολυμπιάδα Νεάπολης του Γιάννη Νικολάκη, που ψάχνει το πρώτο τρόπαιο Κυπέλλου στην μακρόχρονη ιστορία της και ρεβάνς από τον Απόλλων Λεμεσού για την απώλεια του πρωταθήματος.

Στον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ Κύπρου η Ολυμπιάδα του Γιάννη Νικολάκη

Στον πρώτο ημιτελικό του «Final 4» η Ολυμπιάδα επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 3-0 σε 66’ στο «Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο» και θα διεκδικήσει ξανά το Κύπελλο μετά το 1990-91.


Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έπαιξε πάρα πολύ καλά και μετά το πρώτο σετ όπου η Νέα Σαλαμίνα ήταν ισάξια, κέρδισε πολύ εύκολα τον ημιτελικό. Η ομάδα της Αμμοχώστου που είχε τη συμπαράσταση των Σαλαμιναίων άφησε άριστες εντυπώσεις στο ξεκίνημα, όμως μετά το πρώτο σετ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Ολυμπιάδα. χικό 05-01 έδωσε «φτερά» στην ομάδα του Γ. Νικολάκη που με κορυφαία την Hudima,

Τα σετ: 25-20, 25-12, 25-16

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Hudima, Mανίταρου, Mudritskaya, Cudworth, Drodz, Λεωνίδου – Λίμπερο: Χριστοφόρου – Αλλαγές: Xαραλαμπίδου, Πέτρου.

NEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΓΡ. ΜΠΑΛΛΟΣ): Πέτρου, Lezhenkina, Palmieri, Θεοδούλου, Προκοπίου, Strefling – Λίμπερο: Στεφάνου – Αλλαγές: Γεωργίου, Κρασιά, Ιωάννου.

Ο Απόλλων είναι η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε θέση τον τελικό του «Final 4» για το κύπελλο στο βόλεϊ Γυναικών. Επικράτησε στο λεμεσιανό ντέρμπι της ΑΕΛ με 3-0 σετ, αν και δυσκολεύτηκε πιο πολύ από ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ.

Τα σετ: 26-24, 25-18 και 28-26

Ο Απόλλων πήρε το πρωτάθλημα παρότι ήταν 4 βαθμούς πίσω από την Ολυμπιάδα, στην κανονική περίοδο, αλλά στο μίνι-πρωτάθλημα έκανε 2 ήττες από τον Απόλλωνα.Στο τέλος ισοβάθμισαν οι δύο ομάδες, αλλά ο Απόλλων είχε 3-1 νίκες!