Η Πάζαρτζικ του Αλεξίεφ ...μπάζει στην υποδοχή , προς χάρη των σέρβερ του Ολυμπιακού (vid)

Η Πάζαρτζικ του Αλεξίεφ, μπάζει στην υποδοχή και θα είναι εύκολη λεία για τους σέρβερ του Ολυμπιακού, στο τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών.

Η Πάζαρτζικ του Αλεξίεφ ...μπάζει στην υποδοχή , προς χάρη των σέρβερ του Ολυμπιακού (vid)

Η βουλγάρικη ανέτρεψε την κατάσταση μετά την εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Σολιγκόρσκ, νίκησε με 3-1 (25-15, 21-25, 16-25, 22-25) στον επαναληπτικό στη Λευκορωσία και πανηγύρισε την πρόκριση. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία την Tετάρτη 3 Νοεμβρίου (7μμ) και η ρεβάνς στον Ρέντη την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου (7μμ). Η βουλγάρικη ομάδα στον προηγούμενο γύρο έχασε στην Ισπανία 3-0 από την Γκουάγκουας Λας Πάλμας και στη ρεβάνς κέρδισε 3-1 και 15-13 στο χρυσό σετ.

Πρόκειται για την ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του βουλγαρικού βόλει, με 2.500.000, με χρηματοδότη τον Δήμο Πάζαρτζικ, με τον πιο φτηνό παίκτη της να παίρνει 40.000 ευρώ, αν και η αγωνιστική αξία της ομάδας δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα χρήματα.

Το μεγάλο πρόβλημα της είναι η υποδοχή, γι αυτό έχασε το πρώτο ματς στη Βουλγαρία από τη Σολιγκόρσκ, αλλά και το πρώτο σετ στη Λευκορωσία με 25-15, με αχίλλειο πτέρνα τον πρώην ερυθρόλευκο Τεοντόρ Αλεξίεφ.

Ο Ολυμπιακός από τη μια γλύτωσε το επίπονο και πολυέξοδο ταξίδι στη Λευκορωσία και από την άλλη παίζει μια ομάδα που του ταιριάζει απόλυτα, αφού έχει ισχυρό σερβίς, κι αν βρεθεί στα στάνταρ του θα διαλύσει τη βουλγάρικη υποδοχή.

Τεχνικός σύμβουλος είναι ο 56 χρονος Ιταλός Πλάσι Καμίλο, που έχει δουλέψει ως δεύτερος στις εθνικές Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, ενώ ως πρώτος ήταν στη Λατίνα, την εθνική Βουλγαρίας, Φακέλ, Χάλκμπανκ, με προπονητή τον 37 χρονο Αργεντίνο Μπλάνκο Κόστα Μαρτίν Εστεμπάν. Στη σύνθεση της ο Βούλγαρος κεντρικός Γιοσίποφ που έχει παίξει σε πολλές ομάδες στο εξωτερικό, το πρώην λίμπερο της Εθνικής Σαλπάρο και δύο ξένοι. Ο Ιταλός ακραίος Γιάκοπο Μασάρι και ο Καναδός διαγώνιος Μπράντλει Γκούντερ(1.98) που είναι για τρίτο χρόνο στη βουλγάρικη ομάδα. Ο πρώτος δεν έφτασε ως την εθνική Ιταλίας, ενώ ο δεύτερος που είναι και η δύναμη πυρός της Πάζαρτζικ έπαιξε στην εθνική Καναδα.

Το Πάζαρτζικ με πληθυσμό 70.000 κατοίκους βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έβρου, στη Νότια Βουλγαρία και απέχει 100 χιλιόμετρα από τη Σόφια και 350 από τη Θεσσαλονίκη.