O Oλυμπιακός τίμησε τη Μαλασάι, καμάρωσε για τη Γενιτσαρίδη, μαθαίνει αντίπαλο στο Μινσκ(vid, pics)

H Mαλασάι ήταν το τιμώμενο πρόσωπο πριν από τον αγώνα Ολυμπιακός-Μινσκ, όλοι καμάρωσαν για τη Μαρία Γενιτσαρίδη, αλλά και την Μαριάνα Κόστα που ... σκούπισε όλη την πίσω ζώνη, τη Χίπε που ανεβάζει στροφές και την επόμενη Πέμπτη στη Λευκορωσία θα μάθει τον αντίπαλο του, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ γυναικών, είτε στο  Cev Cup.

O Oλυμπιακός τίμησε τη Μαλασάι, καμάρωσε για τη Γενιτσαρίδη, μαθαίνει αντίπαλο στο Μινσκ(vid, pics)

O Oλυμπιακός πιστός στο "τιμούμε το παρελθόν, δουλεύουμε για το παρόν, σχεδιάζουμε για το μέλλον" τίμησε την Νάτζα Μαλασάι-Σμίρνοβα, που επέστρεψε στο Ρέντη μετά από 4 χρόνια, στο γήπεδο που πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, πριν επιστρέψει στην πατρίδα της για να κάνει οικογένεια, εξ ού και το Σμίρνοβα.

Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ γυναικών: Ολυμπιακός-Μινσκ 3-2: Η Μαριάνα Κόστα έκοβε, η Χίπε ...έραβε

Πριν από τον αγώνα λοιπόν τιμήθηκε η Μαλασάι για την προσφορά της στον Ολυμπιακό, μια τακτική που έχει το κλαμπ σε όλα τα τμήματα, γι αυτό κι αυτοί-ες που φεύγουν λένε τα καλύτερα λόγια για το μεγαλείο του.

Στον αγώνα τώρα ο φυσιοθεραπευτής που παρακολουθεί την Σάλας είπε στον Κουτίνιο ότι δεν είναι έτοιμη και θα αναρωτηθείτε πως έπαιξε και διακρίθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου και έμεινε στον πάγκο τρεις εβδομάδες αργότερα. Ε, η έκπληξη ήταν η απόδοση της με την Αστερίξ και το πόσο γρήγορα μπήκε αρματωμένη στο γήπεδο. Το φυσιολογικό είναι να επανέλθει 100% σε ένα μήνα.

Τα κάστανα από τη φωτιά ήρθε να βγάλει η 24 χρονη Γενιτσαρίδη και τα κατάφερε περίφημα. Στο τάι μπρέικ το σύνθημα της επίθεσης το έδωσε με 2 μπλοκ η Κατερίνα Γιώτα στο 7-7 για να ολοκληρώσει η Γενιτσαρίδη με ατομικό μπλοκ στο 11-9 και επίθεση με τη μπάλα να καίει στο 12-10.

Η Γενιτσαρίδη απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πολύ καλύτερη από τις περισσότερες ακραίες που καλούσε ο Ναράνχο στην Εθνική και κακώς δεν πήγε στο Ευρωβόλεϊ. Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1994 στο Ηράκλειο Κρήτης και έπαιξε στην ΑΘΛΕΣΗ(2005-12), στην Ένωση Βύρωνα(2012-13), μετά πήγε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε και έπαιξε στο Pittsburgh University. Τη σεζόν 2017-18 επέστρεψε στην Ελλάδα για τον ΑΟ Θήρας και στη συνέχεια γύρισε για μικρό χρονικό διάστημα στην ΑΘΛΕΣΗ. Τον Ιανουάριο του 2020 έγινε ξανά κάτοικος Σαντορίνης για τον ΑΟ Θήρας, για να αποχωρήσει για τη Γερμανία έπειτα από τη διακοπή του πρωταθλήματος, για λογαριασμό της Τούρινγκεν. Είναι η καλύτερη τρίτη ακραία που είχε ο Ολυμπιακός, κι αν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και γίνει εξωστρεφής θα κάνει άλμα στην καριέρα της.

Βέβαια η εξέλιξη του ματς θα ήταν διαφορετικά αν η Σάλας δεν δεχόταν μπλοκ στο 23-22 του δεύτερου σετ γιατί αν γινόταν το 2-0 δύσκολα θα έπαιρνε σετ στο Ρέντη ο Ολυμπιακός.

Απο εκεί και πέρα η Χίπε έδειξε οτι ξεπερνάει το πρόβλημα στον ώμο και ανεβάζει στροφές, ενώ η Μαριάνα Κόστα, ήταν η πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα. Όχι μόνο τελείωσε το τρίτο και το πέμπτο σετ, αλλά ήταν πανταχού παρούσα στην πίσω ζώνη, με ντουμπλάζ, άμυνες και υποδοχές (τη σημάδευαν οι Λευκορωσίδες!). Παίκτρια-ορχήστρα. Πολύ καλή και η Ξένια Κακουράτου.

Η Μινσκ είναι σκληρό καρύδι και δύσκολος αντίπαλος. Μόλις βελτίωσε την υποδοχή της, οι Λάζιουκ(είχε και 7 μπλοκ), Σιακρέταβα, Λιαμπιόντκινα εκτελούσαν κατά ριπάς και ο Ολυμπιακός αν θέλει να έχει τύχη στο Μινσκ πρέπει να πιέσει από το σερβίς για να χαλάσει την ανάπτυξη της.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει στον γ΄και τελευταίο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει πιο εύκολο αντίπαλο, τη σερβική Ζοκ που κέρδισε στο πρώτο ματς εύκολα 3-0(25-16, 25-15, 25-19) τη Γιεντιτσόβο Μπρτσκο. Αν όμως αποκλεισθεί θα πέσει στο Cev Cup, πάνω στην ισχυρή γαλλική Λε Κανέτ Βολερό, η οποία τον απέκλεισε πριν από 3 χρόνια, αλλά αν την περάσει θα παίξει με τη νικήτρια Όλομουτς(Τσεχία)-Γιεντίτσοβο (Βοσνία).