Ολυμπιακός: Υψηλό εμπόδιο η Μινσκ, εθνική Λευκορωσίας συν τη Μαλασάι

Μετά την πρόκριση επί της βελγικής Αστερίξ, ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει στον β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ γυναικών, ένα πιο ψηλό εμπόδιο, της που αποτελεί τη βάση της Εθνικής Λευκορωσίας με τρεις νίκες στο Ευρωβόλεϊ.

Ολυμπιακός: Υψηλό εμπόδιο η Μινσκ, εθνική Λευκορωσίας συν τη Μαλασάι

Η Μινσκ λοιπόν έχει πέντε παίκτριες (Λάπατο, Λάζιουκ, Στόλιαρι, Πανασένκο, Μάρκεβις) στην επτάδα της Λευκορωσίας που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 3-0 την Ελβετία, 3-2 την Ουγγαρία και 3-2 τη Σλοβακία, αλλά στο νοκ άουτ ματς έχασε 3-1 από τη Ρωσία.

Στη Μινσκ βασική ακραία είναι η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού, η Μαλασάι, που αποχώρησε από την Ελλάδα για να κάνει οικογένεια και αγωνίζεται πλέον ως Σμίρνοβα, αφού πήρε το όνομα του συζύγου της. Απούσα από την περσινή ομάδα η διαγώνιος Στεπανένκο που πήγε στον Παναθηναϊκό και αντικαταστάθηκε από τη Σουπιανίνοβα.

Η Μινσκ εκτός από το πρωτάθλημα Λευκορωσίας που είναι μόνιμη πρωταθλήτρια παίζει και στο πρωτάθλημα Ρωσίας, όπου πέρυσι τερμάτισε όγδοη, αλλά στα πλέι άουτ πήρε την 5η θέση. Φέτος είχε μόνο ήττες στο Κύπελλο Ρωσίας, αφού έχασε 3-0 από την Ντιναμό Κράσνονταρ, 3-1 από τη Λίπεσικ και 3-2 από την Τούλιτσα. To πρωτάθλημα Ρωσίας ξεκινάει απόψε και Μινσκ υποδέχεται στην έδρα της την Γενισεϊ Κράσνονταρ.

Πρώτο ματς στον Ρέντη την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 19.00 και η ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα στις 18.00 στη Λευκορωσία.