Ο Θανάσης Μπελιγράτης τιμήθηκε από την CEV (vid)

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης τιμήθηκε από την CEV για την πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη και διάδοση του Ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Ο Θανάσης Μπελιγράτης τιμήθηκε από την CEV (vid)

Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας πραγματοποιήθηκε το ετήσιο γκαλά της CEV όπου μεταξύ άλλων τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης.

Ο κ. Μπελιγράτης τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη και διάδοση του Ευρωπαϊκού βόλεϊ με το βραβείο Lifetime achievement award.

Εμφανώς συγκινημένος ο πολύπειρος παράγοντας στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες των συλλόγων για τη συνεργασία που είχαν ολα αυτά τα χρόνια για το καλό του αθλήματος όπως και τους συναδέλφους του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσης απηύθυνε ξεχωριστές ευχαριστίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CEV για την τιμή που του έκαναν και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αλεξάνταρ Μπόρισιτς τονίζοντας ότι οι κοινές τους προσπάθειες έφεραν τη δημιουργία της Βαλκανικής Ένωσης.

Ο κ. Μπελιγράτης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΟΠΕ Περικλή Μπακοδήμο, ρωτήθηκε για την κορυφαία στιγμή της παραγοντικής του καριέρας και απάντησε ότι αυτό που τον ευχαριστούσε ήταν η ενασχόληση με τις νέες γενιές ενώ στάθηκε και στη φιλοξενία σπουδαίων διοργανώσεων του βόλεϊ στην Ελλάδα όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (1994), το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1995) αλλά και τα αντίστοιχα μεγάλα τουρνουά του μπιτς βόλεϊ που φιλοξενήθηκαν σε Ρόδο και Ξυλόκαστρο.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η CEV σε συνεργασία με το γραφείο Τύπου της ΕΟΠΕ με σημαντικές στιγμές από την πορεία του ως παράγοντας του βόλεϊ που προβλήθηκε την ώρα της απονομής του βραβείου.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν:

Αθλητής της χρονιάς: Ερβίν Ενγκαπέ (Γαλλία)

Αθλήτρια της χρονιάς: Πάολα Εγκόνου (Ιταλία)

Προπονητής της χρονιάς (άνδρες): Λοράν Τιλί (Γαλλία)

Προπονητής της χρονιάς (γυναίκες): Ζόραν Τέρζιτς (Σερβία)

Κορυφαίο event της χρονιάς: Οι διοργανωτές των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών.

Kings of the beach: Άντερς Μολ, Κρίστιαν Σόρουμ (Νορβηγία)

Queens of the beach: Τζοάνα Χέιντριχ, Ανουκ Βεργκέ-Ντιπρέ (Ελβετία)

Προπονητής της χρονιάς μπιτς βόλεϊ: Κάρε Μολ (Νορβηγία)