Χαμηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό η Μπρτσκο, υψηλό η Σολισγκόρ

Η βοσνιακή Μπρτσκο είναι το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια των τελευταίων χρόνων στη Βοσνία, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο θα είναι εκτός απροόπτου η Σολισγκόρ Λευκορωσίας, αν βέβαια φτάσει ως το τέλος

Χαμηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό η Μπρτσκο, υψηλό η Σολισγκόρ

Η Μπρτσκο λοιπόν είναι μια πόλη με παράδοση στο βόλεϊ, αφού έχει αναδείξει παίκτες όπως οι Τσούλιτς, Λίνατς, Μιχαΐλοβιτς, κάτι σαν την Αλεξανδρούπολη της Βοσνίας. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα σε Ζάγκρεμπ και Βελιγράδι και τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη νταμπλούχος, αν και ιδρύθηκε μόλις το 2007. Μεγάλη επιτυχία της το 2016 όταν έφτασε στους «8» του Cev Cup, αλλά αποκλείστηκε από τη Βοϊβοντίνα, παρότι είχε κερδίσει στην έδρα της και η ομάδα από το Νόβι Σαντ πήρε μετά το τρόπαιο.

Το ρόστερ της δεν έχει ολοκληρωθεί, συνήθως αγωνίζεται με Βόσνιους παίκτες, πέρυσι είχε και δύο Σέρβους, ενώ ο καλύτερος παίκτης της, ο πασαδόρος, πήρε μεταγραφή και δεν αντικαταστάθηκε ακόμη.

Ο Ολυμπιακός, αν περάσει την Μπρτσκο, θα παίξει μετά με τον νικητή Γκρατς Αυστρίας - Κομάρνο Σλοβακίας και στην επόμενη και τελευταία φάση με τον νικητή Λας Πάλμας – Πάζαρτζικ / Πολόνια - Σολιγκόρσκ Λευκορωσίας. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί 5 ή 7 Οκτωβρίου εκτός έδρας και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στις 12 ή 14/10 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη».