Στα μέτρα του καλού Ολυμπιακού, τα εμπόδια των Αστερίξ, Μινσκ

Ο δρόμος προς τους ομίλους του Champions League γυναικών φαντάζει δύσκολος για τον Ολυμπιακό όχι επειδή είναι αδύνατη η πρόκριση αλλά επειδή βρέθηκαν μπροστά του οι δυνατότερες ομάδες των προκριματικών, αλλά η συμμετοχή του είναι εφικτή.

Στα μέτρα του καλού Ολυμπιακού, τα εμπόδια των Αστερίξ, Μινσκ

Πρώτος αντίπαλος η Αστερίξ Μπέβερεν, που ναι μεν η προέλευση τρομάζει, καθώς το Βέλγιο έχει από τις πιο ισχυρές εθνικές ομάδες, αλλά το πρωτάθλημά του είναι αδύναμο. Οι κορυφαίες παίκτριες αγωνίζονται στο εξωτερικό και η Αστερίξ διαθέτει την πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος συν τρεις Ολλανδέζες που δεν είναι διεθνείς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη βελγική ομάδα πριν από δύο χρόνια, κέρδισε δύσκολα 3-2 στο Βέλγιο και έκανε περίπατο 3-0 στον Ρέντη. Λογικά θα περάσει το πρώτο εμπόδιο και η Αστερίξ θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στο Cev Cup.

Eπόμενος αντίπαλος και πιο δύσκολος η λευκορωσική Μινσκ, που αγωνίζεται στο ισχυρό ρωσικό πρωτάθλημα όπου τερμάτισε όγδοη και στα πλέι άουτ πήρε την πέμπτη θέση. Μετά έπαιξε στα πλέι οφ της Λευκορωσίας και κατέκτησε εύκολα τον τίτλο.

Ευρωπαϊκά Κύπελλα Βόλεϊ: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Φοίνικα, ΑΟ Θήρας, Θέτιδας

Στην Ευρώπη όμως δεν τα πήγε καλά, γιατί αποκλείστηκε στο Cev Cup, στη «φούσκα» του Βελιγραδίου, όπου έχασε 3-2 από την αδύναμη ουγγρική Βάσας.

Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξάλλου αποκλείστηκε χωρίς αγώνες από τη Στουτγκάρδη, γιατί δεν μπόρεσε να τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας. Στη 16άδα πέρασε λόγω απόσυρσης της ουγγρικής Φατούμ, ενώ φέτος έχει δύο νέες κεντρικές, τη Λάζιουκ και τη Σαχούν. Όλες οι παίκτριες της Μινσκ είναι Λευκορωσίδες.

Στη Μινσκ βασική ακραία είναι η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού, η Μαλεσάι, που αποχώρησε από την Ελλάδα για να κάνει οικογένεια και αγωνίζεται πλέον ως Σμίρνοβα, αφού πήρε το όνομα του συζύγου της. Απούσα η διαγώνιος Στεπανένκο που πήγε στον Παναθηναϊκό και αντικαταστάθηκε από τη Σουπιανίνοβα.

Στο κρίσιμο ματς με τη Βάσας και οι δύο παίκτριες ήταν τραγικές, με τη Στεπανένκο να έχει 17/57 επιθέσεις και τη Μαλασάι-Σμίρνοβα 3/43 (!).