Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών, γυναικών: Στα μέτρα του Ολυμπιακού οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Στα μέτρα του Ολυμπιακού είναι οι αντίπαλοι του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, αφού δεν υπάρχουν ομάδες-φόβητρο, όπως ήταν πέρυσι  η ιταλική Τρεντίνο

Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών, γυναικών: Στα μέτρα του Ολυμπιακού οι υποψήφιοι αντίπαλοι

O Oλυμπιακός έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του, στο δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και με το ρόστερ που διαθέτει μπορεί να περάσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Οι ομάδες των προκριματικών είναι Μιχάσνκα Μινσκ(Λευκορωσία), Κάλσιτ Κάμνικ(Σλοβενία), Νοσατέλ(Ελβετία), Μπρσκο(Βοσνία), Ντνίπρο(Ουκρανία), Ζοκ(Σερβία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αστερίξ (Βέλγιο), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Ολυμπιακός

Οι ομάδες θα παίξουν α΄και β΄προκριματικό γύρο είτε σε διπλά νοκ άουτ ή σε ομίλους των τριών ομάδων(διοργανώτριες οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία) και ο γ΄γύρος με διπλά νοκ άουτ για να περάσουν δύο ομάδες στους ομίλους. Ο Ολυμπιακός λογικά έχει την υψηλότερη βαθμολογία σε άνδρες και γυναίκες και θα πάρει όμιλο των τριών ομάδων.

Στους άνδρες θα πάρουν μέρος στα προκριματικά εκτός του Ολυμπιακού, οι Καρλοβάρσκο(Τσεχία), Σαχτιόρ(Λευκορωσία), Σασταμάλα(Φινλανδία), Μπενφίκα(Πορτογαλία), Πάζαρτζικ(Βουλγαρία), Γκρατς(Αυστρία), Μλάντοστ (Κροατία), Άπελντορν(Ολλανδία), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Μπρσκο(Βοσνία), Λας Πάλμας(Ισπανία), Γαλάτι (Ρουμανία), Πολόνια (Αγγλία), Άμρισβιλ(Ελβετία), Κομάρνο(Σλοβακία) , Ταρτού (Εσθονία)

Η κλήρωση θα γίνει στις 25 Ιουνίου(1.30 μμ ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί live streaming στο facebook και στο youtube στο Λουξεμβούργο.

Ο α΄γυρος θα γίνει 21-23 Σεπτεμβρίου και 28-30 Σεπτεμβρίου, ο β΄, στις 5-7 Οκτωβρίου και 12-14 Οκτωβρίου και ο γ΄ στις 19-21 και 26-28 Οκτωβρίου

H Cev καλωσόρισε τις ελληνικές ομάδες που επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο απουσίας. Έγινε μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών με 196 ομάδες από 36 χώρες, ενώ πέρυσι ήταν 164 λόγω της πανδημίας.

Θα υπερασπισθούν τον τίτλο τους, η ιταλική Κονελιάνο στις γυναίκες και η Κόζλε στους άνδρες(κατέκτησαν το τρόπαιο την 1η Μαίου στη Βερόνα της Ιταλίας)