Tσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ και οι γυναίκες του Ολυμπιακού (ρόστερ Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ)

Μετά τους άνδρες και οι γυναίκες του Ολυμπιακού δήλωσαν συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ βολεϊ. Τα ρόστερ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ.

Tσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ και οι γυναίκες του Ολυμπιακού (ρόστερ Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ)

Ο κύβος ερρίφθη και μετά τους άνδρες και οι γυναίκες του Ολυμπιακού θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ. Στην πρώτη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ 2000-01 η Ελλάδα πήρε μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ομάδες τον Παναθηναϊκό(μία νίκη 3-0 με Γρανάδα και 5 ήττες)και τον Φιλαθλητικό(μία νίκη 3-0 με Νάφτα Πίλα και 5 ήττες). Έκτοτε δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή, ενώ στο παλιό Πρωταθλητριών έπαιξαν Παναθηναϊκός και Βριλήσσια.

Ο Ολυμπιακός είναι και η μόνη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Τσάλεντζ Καπ το 2018 και τώρα ήρθε ή ώρα να παίξει στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί οριστικά την επόμενη περίοδο 2021-22 στο Τσάμπιονς Λιγκ της CEV, που έχει δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ να διεξαχθούν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, αφού ως τώρα δεν προβλέπονται θεατές στις διοργανώσεις. Στους ομίλους προκρίνονται απευθείας 18 ομάδες, συν δύο που θα βγουν από τα προκριματικά με τον Ολυμπιακό να είναι φαβορί για την πρόκριση μετά από 2-3 γύρους.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ μετά από 6 χρόνια

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στους ομίλους θα παίξει στη Γλυφάδα, που έχει χωρητικότητα 3500 θεατών, ενώ απαιτούνται κερκίδες 3000 θέσεων. Η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία προβλέπει οικονομική ενίσχυση των ομάδων από ποσοστά της φορολογίας του στοιχήματος αν πάρουν μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα δίνει κίνητρο σε όλες τις ομάδες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια δεν δήλωναν συμμετοχή.

Όσον αφορά το ρόστερ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο για την απόκτηση δυο ξένων ακραίων, με εξειδίκευση σε υποδοχή και επίθεση, προκειμένου να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, σε συνδυασμό με την επιστροφή των Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό χάλασε η μεταγραφή της κεντρικής Τσέχας Βερόνικα Τρίνκοβα και αναζητείται άλλη, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά την απόκτηση της Ισπανίδας Μιλάγκρος Κολάρ ψάχνει ξένη πασαδόρο και ξένη ακραία, που θα αντικαταστήσουν τις Όλγα Βεργίδου, Μόνικα Πότοκαρ.

Ολυμπιακός

Διαγώνιες: Σάσι Χίπε(Γερ)

Ακραίες: Μαρία Γενιτσαρίδου, Έλενα Μιλεντίγεβιτς

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Ηλιόνα Κελεσίδου, Μελίνα Εμμανουηλίδου.

Λίμπερο: Ξένια Κακουράτου, Σία Τοτσίδου

Πασαδόροι: Στέλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Προπονητής: Ζιλ Κουτίνιο (Κουβα)

Παναθηναϊκός

Διαγώνιες: Μαργαρίτα Στεπανένκο(Αζερ), Mαρία Τσιτσιγιάννη

Ακραίες: Μάρεθ Γκροθούες(Ολλ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Εύα Χαντάβα

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου, Πηνελόπη Παπαστεργίου

Λίμπερο: Πένυ Ρόγκα, Ξηντάρα Εβίτα

Κεντρικές: Ναταλία Μεταξά, Έμιλυ Κωνσταντέλου, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου

Προπονητής: Απόστολος Οικονόμου

ΠΑΟΚ

Πασαδόροι: Ξένη, Ηλιοπούλου Ελισσάβετ

Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Κλέκπου, Κυπαρίσση Σταματία

Κεντρικές: Πολυνοπούλου Ιωάννα, Άννα Καλαντάτζε, Τσιόγκα Ανδρομάχη,

Διαγώνιες: Μιλάγκρος Κολάρ (Ισπανία)

Λίμπερο: Ξανθοπούλου Μαρτίνα

Προπονητής: Τάκης Φλώρος